سازمان دیده بان حقوق بشر می گوید که طی یک سال گذشته حملات زیادی علیه هزاره ها و اقلیت های مذهبی در افغانستان صورت گرفته و طالبان در محافظت از آنان ناکام بوده اند.
این سازمان امروز (سه شنبه 15 سنبله) در گزارشی نوشته است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، داعش مسئولیت ۱۳ حمله علیه هزارهها را بر عهده گرفته است که در نتیجه آن ۷۰۰ تن کشته و زخمی شدند.
این سازمان میگوید سیاستهای طالبان که براساس آن حقوق بشر به ویژه حقوق زنان نقض میشود، آسیبهای ناشی از حملات تروریستی را تشدید میکند.
در ادامه گزارش این سازمان آمده که با بازگشت طالبان به قدرت، هزارهها به طور فزاینده ای نگران امنیت خود هستند.
یک باشنده ولایت بامیان به این سازمان گفته است: «طالبان هرگز هزاره ها را دوست نداشتند. آخرین باری که آنها در قدرت بودند، بسیاری از ما را کشتند.»
یکی از باشندگان مزارشریف و از خانواده قربانیان نیز گفته است: «ما دیگر فرزندان خود را به مکتب نمی فرستیم و دکانهای خود را زودتر می بندیم. مسجد نیز پس از حمله بسته شده است.»
اکثر کسانی که دیده بان حقوق بشر با آنها مصاحبه کرده گفته اند که در نتیجه حملات دچار افسردگی و ضربه شدید روحی شده اند.
فرشته عباسی، محقق بخش افغانستان دیده بان حقوق بشر می گوید: «از زمان تسلط طالبان، جنگجویان مرتبط با داعش حملات وحشیانه متعددی را علیه اعضای جامعه هزاره در حالی که به مکتب، سر کار یا نماز می روند، بدون واکنش جدی مقامهای طالبان انجام دادهاند.»
او تأکید کرده است که طالبان مکلف اند تا از مردم در معرض خطر محافظت و به قربانیان حملات و خانوادههای آنان کمک کنند.
این محقق دیده بان حقوق بشر گفته است: «رهبران گروههای مسلح ممکن است روزی به خاطر جنایات خود علیه هزاره ها و سایر جوامع با عدالت روبه رو شوند. اما مقامهای طالبان که برای محافظت از اقلیتهای مذهبی در برابر حملات اقدام نمیکنند، ممکن است در این جنایات سنگین شریک باشند.»
گزارش این سازمان در حالی منتشر می گردد که پیشتر شماری از نمایندگان مجلس بریتانیا نیز در گزارشی اعلام کرده بودند پس از تسلط طالبان بر افغانستان، خطر نسل کشی هزاره ها و شیعیان توسط گروه داعش و طالبان به طور فزاینده ای افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید:
پارلمان بریتانیا: خطر نسل کشی هزاره ها در افغانستان توسط داعش و طالبان افزایش یافته است