سیاست

دیده بان حقوق بشر: افغان ها طی یک سال گذشته قربانی ظلم طالبان و بی تفاوتی جهان شده اند

سازمان دیده بان حقوق بشر امروز (پنجشنبه 20 اسد) گفت طالبان طی یک سال گذشته که حاکمیت را در افغانستان در داست داشته اند، مرتکب نقض گسترده حقوق بشر گردیده و مردم افغانستان نیز طی این یک سال قربانی ظلم آنها و بی تفاوتی جامعه جهانی شده اند.

این سازمان می گوید که یک سال سلطه طالبان بر افغانستان به دلیل نقض گسترده حقوق بشر «فاجعه بار» بوده است و مردم افغانستان در یک کابوس حقوق بشری بسر برده و قربانی ظلم طالبان و بی تفاوتی جامعه جهانی شده اند.

دیده بان حقوق بشر همچنین می‌گوید که طالبان از زمان تصرف افغانستان در یک سال پیش، چندین تعهد خود را برای احترام به حقوق بشر و حقوق زنان زیر پا گذاشته اند.

به نقل از افغانستان انترنشنال، این سازمان می‌افزاید که پس از تصرف کابل در ۱۵ آگست سال گذشته میلادی، مقامات طالبان محدودیت‌های شدیدی را بر حقوق زنان و دختران اعمال، رسانه‌ها را سرکوب و منتقدان و مخالفان را به طور خودسرانه بازداشت، شکنجه و یا اعدام کرده اند.

دیده‌بان حقوق بشر گفت که نقض حقوق بشر توسط طالبان تلاش‌های بین‌المللی را برای رسیدگی به وضعیت وخیم انسانی در افغانستان به خطر انداخته است.

این سازمان می‌گوید که بیش از ۹۰ درصد افغان‌ها تقریبا یک سال است که از امنیت غذایی رنج می‌برند و نبود امنیت غذایی باعث شده میلیون‌ها کودک از سوء تغذیه حاد رنج ببرند.

فرشته عباسی، پژوهشگر افغانستان در دیده‌بان حقوق بشر گفت: «مردم افغانستان در یک کابوس حقوق بشری زندگی می‌کنند و قربانی ظلم طالبان و بی‌تفاوتی بین‌المللی شده‌اند.»

او افزود: «اگر دولت‌های خارجی فعالانه تر با طالبان تعامل نکنند و این گروه را در زمینه رعایت حقوق بشر به شدت تحت فشار قرار ندهند، آینده افغانستان تاریک خواهد ماند.»

این سازمان می‌افزاید که طالبان از زمان به دست گرفتن قدرت، قوانینی را وضع کرده اند که به طور همه جانبه زنان و دختران را از اعمال اساسی‌ترین حقوق‌شان به شمول حق آزادی بیان، سفر و آموزش باز می‌دارد.

به گفته این سازمان مدافع حقوق بشر، قوانین طالبان همچنین بر دیگر حقوق اولیه زنان در سایر بخش‌های زندگی از جمله معیشت، مراقبت‌های بهداشتی دسترسی به غذا تأثیر می گذارد.

دیده‌بان حقوق بشر گفت که «کارنامه وحشتناک حقوق بشری طالبان» و عدم تمایل آنها به تعامل معنادار با نهادهای مالی بین‌المللی باعث انزوای افغانستان شده است.

این از سازمان از طالبان می‌خواهد تا موارد نقض حقوق بشر را کاهش داده و ناقضان حقوق بشر را مورد بازخواست قرار دهند.

سازمان مذکور از دولت‌های خارجی نیز می‌خواهد تا محدودیت‌های بخش بانکی بر افغانستان را کاهش دهند تا فعالیت‌های اقتصادی مشروع و کمک‌های بشردوستانه تسهیل شود.

خانم عباسی می‌گوید: «طالبان باید فورا تصمیم ظالمانه و زن ستیزانه خود مبنی بر ممنوعیت تحصیل دختران و زنان را لغو کنند. لغو این تصمیم، این پیامی را ارسال می‌کند که طالبان مایلند در شدیدترین اقدامات خود نیز تجدید نظر کنند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا