امارت اسلامی با کمبود نیروی کار متخصص مواجه است و بسیاری از مقامات حکومت طالبان فاقد مهارت و توانایی های مسلکی می باشند.
نیویورک تایمز در گزارشی نوشته است که بسیاری از مقامات امارت اسلامی فارغان مدرسه دارالعلوم حقانیه پاکستان می باشند و تخصص و توانایی لازم برای در اختیار گرفتن پست های حکومتی را ندارند.
براساس گزارش، پست های دولتی به عنوان حمایت و تشویق به جنگجویان پیشین و کسانی که مخفیانه در پاکستان زندگی می کردند، سپرده شده است.
برای مثال در این گزارش آمده است که «خیال محمد غیور» به مدت 20 سال در شهر کراچی پاکستان یک نانوایی داشت، اما هم اکنون به درخواست امارت اسلامی به کابل آمده است و در حال حاضر رئیس اداره ترافیک شهر کابل با 1450 کارمند زیر دستش می باشد.
امارت اسلامی طالبان اما این موضوع را رد می کند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید گزارش نیویورک تایمز در مورد کمبود نیروی متخصص کاری در امارت اسلامی طالبان بی اساس است.
وحیدالله هاشمی، عضو ارشد شورای آموزش نیروهای نظامی طالبان مشکل کمبود نیروی کار متخصص را به فساد در دولت قبلی و نقشه خارجی ها برای خالی کردن افغانستان از نخبگان و نیروی متخصص مرتبط می داند.
هاشمی به نیویورک تایمز گفته است خارجی ها از روی عمد افغان ها به ویژه افغان های متخصص را از افغانستان خارج می سازد تا امارت اسلامی را تضعیف نمایند.
وی افزود: «با برخی از افغان ها در نقاط مختلف دنیا در تماس هستیم و از آنها خواسته ایم برای خدمت به مردم و حکومت شان به کشور برگردند و تجارب و تخصص خود را در اختیار افغانستان قرار دهند.»
این در حالی است که کارشناسان می گویند افراد متخصص و شایسته می بایست در پست های بلند حکومتی گماشته شوند.
طارق فرهادی، تحلیل گر مسائل سیاسی می گوید امارت اسلامی طالبان باید به افراد متخصص اعتماد کند و آنها را در پست های کلان دولتی استخدام کند و در اتخاذ تصامیم سیاسی از آنها کار بگیرد. این مساله به حکومت داری خوب و به رسمیت شناخته شدن طالبان کمک خواهد کرد.
گفتنی است که با تسلط دوباره طالبان و سقوط دولت پیشین، بسیاری از نیروهای متخصص، افغانستان را ترک کردند.