اجتماعیمصاحبه و گزارش

 شهروندان: کرونا کار امریکا بود که با خروجش با خود برد

با این گفته می شود امارت اسلامی مراکز واکسیناسیون کوید-19 را در تمام مناطق مسکونی و مساجد راه اندازی کرده است، شهروندان کابلی علاقه ای به دریافت دوزهای واکسن ندارند.

این در حالی ست که تاریخ استفاده واکسن های موجود کوید-19 در حال اتمام است و وزارت صحت عامه تلاش دارد شهروندان را به استفاده از این واکسن ها ترغیب کند.

تیم های سیار واکسیناسیون و تسریع پروسه

تیم های واکسیناسیون مستقر در مساجد از حضور کمرنگ مردم گلایه دارند.

زرمینه مدیر مرکز واکسیناسیون کوید-19 در مسجد جابر در منطقه خیرخانه کابل می گوید:«سه روز پیش به این مسجد آمدیم اما تاکنون تنها هفتاد نفر را واکسن زده ایم در حالیکه در این منطقه جمعیت بالایی زندگی می کنند. فکر نمی کنم موفق شویم همه را واکسن بزنیم چون میزان مراجعه پایین است.»

وی افزود تیم های سیار واکسیناسیون هر روز از ساعت 9 تا 3 بعداز ظهر فعال هست.

نجات عیار، مدیر مرکز واکسیناسیون در مسجد سفید خواجه منطقه پانزده کابل نیز از مراجعه پایین مردم برای دریافت واکسن گلایه می کند.

وی گفت در سه روز گذشته تنها صد نفر به شمول زنان و مردان برای دریافت واکسن به این مرکز مراجعه کرده اند.

خانم نجات عیار افزود:«وقتی واکسن کوید-19 برای اولین بار رسید، افراد زیادی به مراکز واکسیناسیون مراجعه کردند. میزان مراجعه به حدی بود که وقت نمی کردیم واکسن بزنیم اما اکنون از صبح تا بعد از ظهر منتظر شهروندان برای مراجعه به مرکز می مانیم.»

وی از شهروندان خواست واکسن دریافت کنند و از خود و خانواده هایشان در برابر این بیماری کشنده محافظت نمایند.

عبدالواسع سعید، ملا امام مسجد کلوله پشته کابل، نیز به پژواک گفت در یک ماه گذشته تیم سیار واکسیناسیون دو مرتبه به مسجد مراجعه کرده و از مردم خواسته است دوزهای واکسن کرونا را دریافت کنند.

وی گفت تعدادی از باشندگان این منطقه واکسن دریافت کرده اند اما با توجه به جمعیت بالا در این منطقه بسیاری از باشندگان به دلایل مختلف به دریافت واکسن بی توجه بوده اند.

به گفته این ملا امام مسجد از دید اسلام و قانون مشکل خاصی برای دریافت واکسن وجود ندارد و شهروندان برای امنیت خود و خانواده هایشان می بایست واکسن را دریافت کنند.

مردم تصور می کنند دوره کوید-19 تمام شده است

شهروندان افغانستان با این تصور که دوره بیماری کشنده کوید-19 به اتمام رسیده علاقه ای به دریافت واکسن از خود نشان نمی دهند.

مطیع الله عظیمی، رئیس مرکز واکسیناسیون چهاردهی در کابل، می گوید یک هفته پیش یک تیم سیار واکسیناسیون به مسجد محل آمد و علی رغم تبلیغ تیم سیار مردم کمی برای دریافت واکسن مراجعه کردند.

عظیمی که خود نیز واکسن دریافت نکرده می گوید کرونا تمام شده است، یک پروژه بود که گذشت پس چرا با زدن واکسن خود را به مشکلاتی چون تب و بدن درد دچار سازیم.

احمد ولی یک دکان دار در کابل می گوید:« واکسن دریافت نکرده و مرگ و زندگی دست خداست. اگر خواست خدا این باشد که انسانی بمیرد، واکسن کرونا نمی تواند مانع آن شود. به همین دلیل من واکسن نمی زنم.»

ذاکرالله از دیگر دکان داران در منطقه کمپنی کابل نیز می گوید واکسن نزده است چون کرونا کاری نمی تواند  انجام دهد اگر خدا نخواهد!

وی افزود تیم های سیار واکسیناسیون به منطقه آنها آمده اما او و بسیاری از مردم دیگر واکسن نزدند. به گفته وی کرونا پروژه امریکا و رژیم پیشین بود و با خروج امریکا کرونا نیز رفت.

کریمه نوری باشنده خیرخانه کابل می گوید:«آنها دیوانه شده اند، کرونا کجا بود؟ چیزی به نام کرونا وجود ندارد حتی یک نفر از اعضای خانواده ما به آن مبتلا نشده اند. ما کرونا را باور نداریم. کرونا یک پروژه بود و ارقام نادرست برای جلب کمک ارائه می شد.»

اسما عزیزی باشنده منطقه قصبه کابل اما کار تیم های واکسیناسیون سیار را می ستاید و می گوید تمام اعضای خانواده اش واکسن را در مسجد منطقه دریافت کرده اند.

کارشناسان صحی مردم را به دریافت واکسن تشویق می کنند

داکتر عبدالصبور بصیرت در شفاخانه امیری می گوید فعالیت تیم های واکسیناسیون را برای جلوگیری از گسترش ویروس مفید می داند و از شهروندان می خواهد واکسن را دریافت نمایند. وی از افراد بالای هجده سال به طور ویژه و نیز افراد بین دوازده تا هجده خواست واکسن بزنند.

وی می گوید تعداد مبتلایان به کرونا به شدت کاهش یافته است: قبلا به طور روزانه بیش از پنجاه بیمار کرونایی به شفاخانه مراجعه می کرد اما اکنون کمتر از سه نفر بیمار به شفاخانه مراجعه می کنند. به گفته داکتر بصیرت اخیرا تنها یک مرد مبتلا به کرونا در شفاخانه امیری بستری شده است.

داکتر بصیرت گفت براساس آمار هفتاد درصد بیماران مبتلا به کرونا که به شفاخانه امیری مراجعه کرده بودند، بهبود یافته اند.

به گفته وی دریافت واکسن کرونا، پوشیدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و عمل به اصول سلامت در کنترل کرونا مفید بوده است.

داکتر بصیرت از وزارت صحت عامه خواست آگاهی های عامه در مورد کرونا را از طریق برنامه های اطلاع رسانی افزایش دهد.

این درحالی ست که وزارت صحت عامه چهار ماه پیش اعلام کرد افغانستان به چهل و دو میلیون دوز واکس کرونا نیاز دارد و برای رفع این نیاز تاکنون «پانصد هزار دوز واکسن هندی، چهارصد و شصت و هشت دوز واکسن کواکس و هفت صد هزار دوز واکسن چینی» به افغانستان کمک شده است.

پس از گسترش واکسن جهش یافته دلتا ایالات متحده امریکا نیز وعده سپرد سه میلیون دوز واکسن جانسون به افغانستان کمک کند. امریکا در ادامه یک و نیم میلیون دوز واکسن در ماه جولای به افغانستان ارسال نمود.

افغانستان با جمعیت در حدود سی و هفت میلیون پنج ماه پیش بیش از یک میلیون دوز واکسن دریافت نمود.

براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صحت عامه از زمان ظهور کرونا در افغانستان تاکنون صدوپنجاه و شش هزار شهروند کشور به این بیماری مبتلا شده که هفت هزار و دوصد و هشتاد بیمار فوت کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا