علمیِتیتر یک

شکردخت جعفری دومین اختراعش را برای پرتو درمانی سرطان در اروپا ثبت کرد

خانم «شکردخت جعفری» پزشک و مخترع افغان می گوید که دومین اختراع خود را برای پرتو درمانی سرطان در اتحادیه اروپا به ثبت رسانده است.

خانم شکردخت جعفری روز گذشته (جمعه 3 جدی) به خبرگزاری رها در این باره گفت: «این اختراع درباره سیستم های سه بعدی اندازه گیری اشعه یا (اصطلاحا دوزسنجی اشعه) در داخل بدن بیمار است.»

او می گوید که در حال حاضر 10 الی 25 درصد بیمارانی که تحت «پرتو درمانی» قرار می گیرند، درمان شان با مشکل مواجه می گردد که یکی از این مشکلات عمده، دقیق نبودن میزان «دوز اشعه» است.

خانم داکتر جعفری افزود با سیستمی که وی اختراع کرده هم اکنون می توان با دقت بسیار بالا و با رزولویشن بسیار خوب در داخل بدن بیمار در حین رادیو تراپی، میزان دقیق دوز اشعه را اندازه گیری کرد.

وی علاوه کرد با این سیستم، چنانچه خطایی در میزان دوز اشعه در هنگام پرتو درمانی وجود داشته باشد، تیم معالج می تواند آن را تصحیح کرده و میزان موفقیت عملیات را بالا ببرند.

گفتنی است که خانم شکردخت جعفری مدت ها پیش موفق به اختراع این سیستم سه بعدی اندازه گیری اشعه شده بود اما به تازگی توانسته آن را در اتحادیه اروپا به ثبت برساند.

وی در صحبتی که قبلا نیز با خبرگزاری رها داشت گفته بود که ثبت اختراع در اتحادیه اروپا و یا کشورهای دیگر مانند چین، این خوبی را دارد که دیگر کسی نمی تواند امتیاز این اختراع را در این کشورها به نام خود ثبت کرده و یا از آن کاپی برداری کند.

گفتنی است که خانم شکردخت جعفری حدود دو سال پیش نیز موفق به ثبت اختراع اول خود شده بود و این اختراع در واقع در ادامه همان اختراع اول وی می باشد.  

او می گوید: «اختراع اول من ایجاد سیستم اندازه گیری دوز اشعه با استفاده از مهره های شیشه ای و ساخت یک سیستم خوانش تمام اتوماتیک برای این مهره ها بود؛ اما اختراع دوم، سیستم سه بعدی اندازه گیری اشعه است که در داخل بدن بیمار قرار می گیرد.»

خانم جعفری اما گفت که هنوز موفق به تولید انبوه این اختراع خود برای روانه آن به بازار نشده و به دنبال جذب سرمایه گذار می باشد.

پرتو درمانی یا رادیو تراپی برای از بین بردن یا کوچک کردن بافت های سرطانی در بدن بیمار می باشد که با پرتاب اشعه های نافذ مانند اشعه ایکس، امواج آلفا، بتا و یا گاما با هدف تخریب بافت سرطانی ایجاده شده در بدن بیمار صورت می گیرد.  

خانم جعفری متولد ولایت دایکندی افغانستان است و لیسانس پزشکی خود را در یکی از دانشگاه های ایران و سپس ماستری خود در فیزیک پزشکی و دکترای خود را از دانشگاه «ساری» لندن اخذ کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا