امریکا اظهارات عمران خان را تایید کرد؛ داعش در افغانستان است
گزارش تازه ایالات متحده امریکا در مورد تروریزم نشان می دهد گروه موسوم به دولت اسلامی خراسان(IS-K) یا همان داعش شاخه خراسان در افغانستان مستقر است و هر دو کشور افغانستان و پاکستان را هدف قرار می دهد. داعش شاخه خراسان از اعضای پیشین تحریک طالبان پاکستان، طالبان افغان و جنبش اسلامی ازبکستان تشکیل شده است.
گزارش وزارت امور خارجه امریکا پیش بینی می کند داعش شاخه خراسان هنوز هزار جنگجو دارد که از افغانستان اقدام می کنند. جغرافیای فعالیت این گروه «افغانستان، پاکستان و آسیای مرکزی» عنوان شده است.
از سویی هم عمران خان، نخست وزیر پاکستان، در نشست هفته جاری سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد گفت داعش شاخه خراسان از خاک افغانستان برای انجام حملات خود در پاکستان استفاده می کند.
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان، اما در واکنش به اظهارات عمران خان گفت داعش از خاک پاکستان برای ترتیب حملات خود در افغانستان بهره می برد.
گزارش اخیر امریکا اما مهر تاییدی بر موضع پاکستان می گذارد و به طور واضح بیان می کند داعش شاخه خراسان در افغانستان مستقر است هرچند شبه نظامیان را از مناطق قبیله ای پاکستان جذب می کند. براساس گزارش وزارت امور خارجه امریکا داعش شاخه خراسان منابع مالی خود را از سازمان مادر خود یعنی دولت اسلامی(داعش) به دست می آورد. بخش دیگری از منابع داعش شاخه خراسان از طریق «تجارت جرمی غیرقانونی، مالیات و اخاذی تامین می گردد.
رهبر داعش شاخه خراسان با ابوبکر البغدادی، رهبر متوفی دولت اسلامی، بیعت کرده اند. این اتفاق در سال 2015 روی داد.
گزارش امریکا نشان می دهد داعش شاخه خراسان برخی حملات انتحاری، حملات نظامی کوچک و اختطاف علیه غیرنظامیان و نیروهای افغان انجام داده است. این گروه همچنین مسئولیت حملات به غیرنظامیان و مقامات دولتی در پاکستان را نیز برعهده گرفته است.
افغانستان و پاکستان، فرقی نمی کند!
گزارش تازه امریکا در مورد فعالیت های داعش شاخه خراسان نشان می دهد این گروه در انجام حملات تروریستی شان بین افغانستان و پاکستان تفاوتی قائل نمی شوند.
این گروه «غیرنظامیان، پرسنل نیروهای نظامی، مدارس و عبادتگاه ها» را هدف قرار می دهد.
در سال 2016 میلادی، داعش شاخه خراسان به کنسولگری پاکستان در افغانستان حمله کرد و هفت نیروی امنیتی افغان را کشت، به یک تظاهرات مسالمت آمیز در کابل حمله کرد و نزدیک به هشتاد نفر را به گام مرگ کشاند. حمله انتحاری و شلیک به یک بیمارستان در کویته که نود وچهار نفر را کشت و بمب گذاری در یک محل مقدس در بلوچستان که بیش از پنجاه کشته بر جای گذاشت از دیگر اقدامات تروریستی داعش شاخه خراسان می باشد.
داعش شاخه خراسان در سال 2017 نیز به سفارت عراق در کابل حمله کرد که دو کشته برجای گذاشت. حمله به یک مسجد در غرب افغانستان با بیست و نه کشته، بمب گذاری در یک منطقه شیعه نشین در کابل با بیست کشته، حمله به عبادتگاه سیک ها با هشتادوهشت کشته و حمله به یک پایگاه رای گیری در بلوچستان با صدوچهل ونه کشته از دیگر حملات تروریستی داعش در این سال می باشد.
در سال 2019 میلادی، داعش به وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در کابل حمله کرد که هفت کشته برجای گذاشت. مسئولیت حمله به یک مراسم عروسی در کابل که هشتاد کشته برجای گذاشت را نیز داعش برعهده گرفت.
در اواخر سال 2019، داعش در یک مسجد در ننگرهار بمب گذاری نمود و هفتاد نفر را کشت.
داعش شاخه خراسان اما در سال 2019 متحمل تلفات و شکست بزرگی در ننگرهار شد و بخش اعظم مناطق تحت کنترل خود را از دست داد. ائتلاف ضد داعش و طالبان این شکست ها را بر داعش تحمیل نمودند.
منبع: Dawn
مترجم: حفیظ الله رجبی