عفو بین الملل: طالبان در ولسوالی بازارک پنجشیر مرتکب جنایت جنگی شدند
در گزارش این سازمان آمده است؛ در تاریخ 6 سپتامبر سال جاری میلادی (15 سنبله) افراد طالبان به ولسوالی بازارک ولایت پنجشیر حمله کردند و پس از یک درگیری کوتاه در حدود 20 تن از نیروهای مقابل خود را به اسارت گرفتند و به مدت دو روز در قفس های مرغ زندانی کردند.
طالبان این افراد را طی این مدت شکنجه داده، غذا و دوا برای زخمیان نمی دادند و مدام آنها را تهدید به مرگ و اعدام می کردند.
یکی از اسیرشدگان به سازمان عفو بین الملل گفته است که یکی از افراد طالبان در آن روزها چاقویی بدست داشت و همواره می گفت که می خواهد سر زخمیان را ببرد زیرا آنها کافر و یهود هستند.
یکی دیگر از این افراد گفته است که در آن مدت که اسیر بوده اند طالبان به آنها غذا و آب نمی دادند و برای زخمیان نیز هیچ دوایی فراهم نمی کردند و بسیار رفتاری بد و وحشیانه با آنها داشتند.
سازمان عفو بین الملل می گوید: «شکنجه و رفتار وحشیانه و غیرانسانی مصداق بارز جنایت جنگی است.»
براساس گزارش، اواخر همان روز طالبان به قریه «اورمز» در نزدیکی ولسوالی بازارک حمله کردند و پس از تصرف قریه به جستجوی خانه به خانه برای پیدا کردن افراد و نیروهای امنیتی دولت پیشین پرداختند.
گزارش علاوه می کند طالبان طی 24 ساعت در این قریه دست کم 6 غیرنظامی را با شلیک مستقیم گلوله به سر، قلب و یا سینه شان کشتند. «این گونه قتل ها مصداق جنایت جنگی است.» شاهدان عینی در این خصوص گفته اند که تمامی افراد کشته شده برای دولت پیشین کار نمی کردند و آدم های عادی بودند که در هیچ یک از درگیری ها طرفی نداشتند.
گزارش عفو بین الملل می افزاید که اسناد دیگری از حملات انتقام جویانه و اعدام افراد مرتبط با دولت پیشین در ولسوالی اسپین بولدک قندهار را نیز به ثبت رسانده است.
در بخش دیگر گزارش سازمان عفو بین الملل از دادگاه کیفری بین المللی خواسته شده تا تحقیقات مرتبط با جنایات جنگی در افغانستان را اولویت بندی نکند و رفتار تمامی گروه های دخیل در جنگ افغانستان به شمول نیروهای امریکایی، نیروهای دولت پیشین افغانستان، طالبان و داعش را تحقیق کند.
پیش تر یک دادستان دیوان کیفری بین المللی گفته بود که تحقیق از جنایات جنگی طالبان و داعش در افغانستان باید نسبت به رفتار نیروهای امریکایی و دولت پیشین افغانستان در اولویت قرار بگیرد.
آگنس کالامارد دبیرکل سازمان عفو بین الملل گفته است: «در ماه های منتهی به سقوط دولت در کابل، جنایات جنگی زیادی رخ داد که نه تنها طالبان بلکه نیروهای امریکایی و دولت پیشین افغانستان نیز در آن دخیل بودند.»
وی افزود: «خانه ها، شفاخانه ها، مکاتب و دکان ها تماما به صحنه جرم تبدیل شده بودند و مردم در این مکان ها کشته و زخمی می شدند. مردم افغانستان سال هاست که از این درگیری ها رنج می برند و قربانیان این حوادث باید دسترسی به عدالت و دریافت غرامت داشته باشند.»
ماموریت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در گزارشی آورده است که طی شش ماه اول سال جاری میلادی 1659 غیرنظامی طی درگیری ها جان خود را از دست داده و 3524 تن دیگر طی همین مدت زخمی شدند که نسبت به سال قبل آن افزایشی 47 درصدی را نشان می دهد.
ازاین که مردم افغانستان درفقر بیچاره گی بسرمیبرن مردمان خیال پردازهمیشه میگن پنجشیر طالبان گرفت اسیران پنجشیر تهدید به مرگ میکنن مردم پنجشیرازکجاهستن فکربیجانکین دست بردارین ازین کارتفکرداشته باشین افغان هستی فکرافغانیت کنین ماهمیشه زیرچترظلم زنده گی کردیم یک روز زنده گی خوب نداشتیم همیشه خون ریزی جنگ امتحار انفجار تاچی وقت بس است