امنیت و جرایمِتیتر یک

 دیده بان حقوق بشر: عفو عمومی طالبان یک فریب عمومی ست

طالبان برخلاف عفو عمومی خود در اقدامی نابخشودنی بیش از صد نیروی امنیتی پیشین را از بین برده اند.

برپایه یک گزارش تازه نیروهای امارت اسلامی از زمان تسلط دوباره بر افغانستان تاکنون بیش از صد فرمانده پلیس و نیروهای استخباراتی دولت پیشین را یا کشته اند با به زور ناپدید کرده اند.

دیده بان حقوق بشر در گزارش روز سه شنبه خود اعلام کرد نیروهای طالبان با استفاده از اطلاعات دولتی افسران پیشین دولتی را شکار کرده اند. حتی افسرانی که تسلیم شده بودند و از طالبان امان نامه دریافت کرده بودند نیز در لیست کشتار طالبان قرار گرفته اند. در برخی موارد فرماندهان محلی طالبان لیستی از افرادی که باید هدف قرار بگیرند تهیه کرده اند و مرتکب اقدامات غیرقابل بخشش شده اند.

در گزارش تازه دیده بان حقوق بشر آمده است این کشتار طالبان ترس از ترور را در سراسر افغانستان پراکنده کرده و تمام افرادی که به نوعی با دولت پیشین همکاری کرده اند احساس امنیت نمی کنند و از ترس انتقام گریخته اند.

نیروهای امارت اسلامی حتی افرادی که به نوعی مشکوک به حمایت از داعش در ننگرهار بوده اند را نیز هدف قرار داده اند.

فریب عمومی

رهبری طالبان همواره اعلام کرده کارمندان پیشین دولت سابق به شمول نیروهای امنیتی و دفاعی پیشین در امان هستند و نیازی نیست از آنها بترسند.

دیده بان حقوق بشر اما تاکید می کند نیروهای امارت اسلامی با نادیده گرفتن عفو عمومی اعلام شده دست به انتقام از نیروهای امنیتی، نیروهای پلیس و نیروهای استخبارات پیشین زده اند.  

این نهاد حقوق بشری تاکید می کند قتل یا ناپدید شدن اجباری چهل و هفت تن از نیروهای امنیتی بین پانزده آگوست تا سی و یک اکتبر را مستند ساخته است و پنجاه و سه مورد قتل یا ناپدیدی دیگر نیز ثبت شده است.  

تحقیق تازه دیده بان حقوق بشر در ولایات غزنی، کندوز و هلمند تهیه شده اما موارد کشتار در ولایات دیگر گسترده تر بوده است.

پاتریسیا گاسمن، مدیر آسیای دیده بان حقوق بشر می گوید امارت اسلامی باید جلو قتل های بیشتر را بگیرد، کسانیکه مرتکب کشتار شده اند را بازخواست کند و از خانواده های قربانیان دلجویی نماید.

این در حالی ست که رهبری طالبان در ماه سپتامبر از تشکیل کمیسیونی برای تحقیق در مورد گزارشات سوء استفاده های نیروهایشان خبر دادند.

دیده بان حقوق بشر اما تاکید می کند این کمیسیون تنها به دستگیری تعدادی محدود به خاطر دزدی و برکناری عده ای دیگر به دلیل فساد بسنده کرده است.

گاسمن تاکید می کند تعهد طالبان به جلوگیری از کشتارهای خود سرانه و سوء استفاده های نیروهایشان چیزی جز یک فریب افکار عمومی نبوده است.

طالبان در اواسط ماه آگوست افغانستان را دوباره به تصرف خود درآوردند و با ورود نیروهای طالبان به کابل دولت پیشین مورد حمایت جامعه بین الملل سقوط کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا