براساس گزارش بررسی جمعیت جهان در سال 2021 افغانستان یک بار دیگر به عنوان غمگین ترین کشور جهان شناخته شد.
این گزارش می افزاید:«از بین 2 هزار و 523 کشور جهان افغانستان با قرار گرفتن در رتبه صدوچهل و نهم به عنوان غمگین ترین کشور در سال 2021 میلادی شناخته شد: میل به زندگی پایین و نرخ پایین تولید ناخالص داخلی سرانه از عواملی ست که در رده بندی افغانستان به عنوان غمگین ترین کشور جهان نقش داشته است. قابل یادآوری ست که این گزارش قبل تسلط دوباره طالبان تهیه شده و بدون شک با در نظرداشت این رویداد نتیجه رده بندی تفاوت خواهد کرد.»
براساس گزارش کشورهای فنلاند، دانمارک، سویس، آیسلند، هلند، نروژ، سوئد، لوکزامبورگ، نیوزیلند و اتریش در لیست ده کشور برتر شاد در دنیا قرار گرفته اند و افغانستان، زیمباوه، رواندا، هایتی، یمن، تانزانیا، بروندی، بوتسوانا، لسوتو و مالاوی از جمله ده غمگین ترین کشورهای جهان می باشد.
این در حالی ست که در سال 2020 میلادی نیز افغانستان در میان غمگین ترین کشورهای جهان در صدر قرار گرفته بود. افغانستان در چهل و دو سال اخیر همواره درگیر جنگ و ناامنی بوده است و این در رده بندی این کشور به عنوان غمگین ترین کشور جهان نقش داشته است.
فقر و خشونت و جنگ سبب شده میلیون ها افغان یا در داخل بی جا شوند یا به کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان یا کشورهای دیگری مانند هند، ترکیه و اروپا مهاجر گردند.
در تازه ترین مورد و با سوء مدیریت دولتمردان افغانستان و فرار رئیس جمهور غنی و تسلط دوباره طالبان در افغانستان موجی از هرح و مرج این کشور را فرا گرفته است.
صدها هزار افغان پس از تسلط دوباره طالبان از کشور فرار کردند.
اقتصاد وابسته به کمک های خارجی افغانستان در مرحله سقوط قرار گرفته است چون کمک های بین المللی قطع شده است. جامعه جهانی طالبان را به رسمیت نمی شناسد. تشکیل دولت فراگیر، احترام به حقوق اقلیت های مذهبی و قومی و شریک ساختن دیگر اقوام در قدرت از شرط های جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن طالبان اعلام شده است.
از سویی هم نزدیک به سه ماه است کارمندان دولت و دیگر بخش های خدماتی معاش نگرفته اند و تنها برخی کشورها معاش کارمندان بخش صحت و آموزش را مستقیم پرداخت کرده اند.