سیاست

بریتانیا: باید با طالبان تعامل کنیم

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا طی یک سخنرانی در پارلمان این کشور اظهار داشت طالبان شاید از تمامی افغان‌ها نمایندگی نداشته باشد، اما مقام‌های کنونی افغانستان هستند.

نخست‌وزیر بریتانیا تأکید کرد مخالف نظریه عدم تعامل با طالبان است و می‌گوید کشورش باید با آن‌ها تعامل کند.

او گفت: «من با طالبان در تعامل بوده‌ام و این بسیار بحث برانگیز بوده. پس از سقوط کابل و تغییر نظام، دیدگاه‌هایی که در بریتانیا درباره عدم تعامل با طالبان وجود داشت، مخالف بودم. ممکن است آنان (طالبان) به نمایندگی از همه افغان‌ها صحبت نکنند، اما آنان مقام‌های کنونی آن کشور هستند. بریتانیا باید به خاطر مردم افغانستان و کمک به آنان، با طالبان تعامل کند.»

از سویی هم، امارت اسلامی می‌گوید از سخنان جانسون استقبال می‌کند.

انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «ما از سخنان نخست وزیر بریتانیا استقبال می‌کنیم. یقینا تعامل رسمی با افغانستان سبب بهتر شدن ارتباط با جهان و اوضاع افغانستان می‌شود. درب تفاهم و گفت‌وگوهای امارت اسلامی به تمام کشورها باز است و اگر چالشی است می‌شود از همین راه، حل و فصل شود.»

تاکنون هر چند برخی کشورهای جهان از بهبود روابط و ایجاد تفاهم با امارت سلامی خبر داده اند، اما هیچ کشوری حکومت کنونی را به رسمیت نشناخته است.

برخی از آگاهان مسایل سیاسی هم باورمند هستند که گزینه تعامل کشورها با افغانستان می‌تواند مداوای اوضاع کنونی افغانستان باشد.

یوسف امین زاری، آگاه مسایل سیاسی می‌گوید: «متاسفانه قیمت هر چیز را مردم است که می‌پردازد. اگر خوب شود کاری و به نفع افغانستان هم تمام شود، اگر کاری هم صورت بگیرد که تلاش شود بر افغانستان فشار وارد شود، باز هم مردم است که سیاست بالای‌شان تحمیل می‌شود.»

این در حالیست که به تازگی وزارت خزانه‌داری امریکا هم با نشر اعلامیه‌ای گفته است معاون این وزارت با مقام‌های ارشد قطری درباره اوضاع کنونی و نیازهای بشری افغانستان گفت‌وگو کرده اند.

پیش از این، امریکا و قطر توافق کرده بودند که قطر همچون حافظ منافع دیپلماتیک واشنگتن در کابل فعالیت خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا