بامیانی ها بار دیگر عضویت این ولایت در شبکه شهرهای خلاق جهان را جشن گرفتند
این جشن که از سوی اداره محلی راه اندازی شده، بعد از ظهر امروز آغاز شده و تا شام فردا با برنامه های مختلفی چون شام فرهنگی، نمایشگاه صنایع دستی، کنسرت موسیقی محلی و مسابقه اسکی در مرکز بامیان و دامنه های پربرف کوه بابا ادامه خواهد داشت.
ولایت باستانی بامیان در اوایل سال گذشته میلادی برای پیوستن به شبکه شهرهای خلاق جهان از سوی سازمان یونسکو نامزد شده بود.
این شهر چندی پیش توانست به دلیل داشتن فرهنگ بومی غنی و صنایع دستی منحصر به فرد، عضویت این شبکه را بدست آورد.
بامیان تنها شهر در آسیای میانه و خاور میانه است که توانسته در بخش فرهنگ بومی و صنایع دستی به این لقب دست یابد.
محمد طاهر زهیر والی بامیان در آغاز جشن امروز گفت که بامیان از گذشته های دور، مهد تمدن، خلاقیت و ابتکار بوده است.
او افزود که پیکره های عظیم بودا، شهر ضحاک، شهر غلغله و هزاران مکان دیدنی دیگر که در بامیان وجود دارند و هر کدام از تمدن خاصی نمایندگی می کنند، این شهر باستانی را شهر عجایب، شگفتی ها و منحصر به فرد ساخته اند”
او می گوید که عضویت بامیان در شبکه شهرهای خلاق جهان، باعث رشد اقتصاد و صنعت گردشگری در این ولایت خواهد شد.
بامیان بدلیل داشتن آثار تاریخی فراوان و مناظر طبیعی منحصر به فرد، در گذشته میزبان گردشگران داخلی و خارجی زیادی بود. این ولایت اما پس از تخریب مجسمه های بودا توسط طالبان در سال 2001 از نقشه جهانگردی دنیا محو شد. با این حال، عضویت بامیان در شبکه شهرهای خلاق جهان، امیدواری هایی را مبنی بر رشد گردشگری در این ولایت بوجود آورده است.
کبیر دادرس رئیس اطلاعات و فرهنگ بامیان گفت که عضویت این ولایت در شبکه شهرهای خلاق جهان، ارتباطاتی را بین شهرهای عضو این شبکه و بامیان برقرار می کند که خود باعث رشد گردشگری در این ولایت می شود.
او تصریح کرد که بامیان و صنایع دستی آن از طریق این ارتباطات، به شهروندان کشورهای پیشرفته جهان معرفی می شوند که می تواند در جذب گردشگران بیشتر به بامیان موثر واقع شود.
شماری از شهروندان بامیان نیز از عضویت در شبکه شهرهای خلاق جهان استقبال کرده اند.
محمد حسین غفاری یکی از شهروندان بامیان که در جشن امروز اشتراک کرده بود می گوید:” عضویت بامیان در شبکه شهرهای خلاق جهان، فرصت مناسبی را برای رشد گردشگری در این ولایت فراهم کرده و اداره محلی باید از این فرصت به صورت درست استفاده کند”.
شبکه شهرهای خلاق جهان در سال ۲۰۰۴ میلادی از سوی یونسکو ایجاد شد و تا کنون ۱۱۶ شهر از کشورهای مختلف جهان، عضویت آن را بدست آورده اند. یونسکو هدف از ایجاد این شبکه را گسترش روابط فرهنگی میان شهرهای عضو خوانده است.
قرار است نشست سالیانه شبکه شهرهای خلاق جهان، در ماه سپتامبر سال جاری، با حضور نمایندگان ۴۷ شهری که بتازگی عضویت این شبکه را کسب کرده اند، در شهر آستر سوند سویدن برگزار شود.
1 دیدگاه