قزاقستان: طالبان تهدیدی برای آسیای میانه نیست
«تالگات کال اوف» نمایده ویژه رئیس جمهور قزاقستان برای افغانستان در صحبت با «Euractiv» گفته است بدون در نظر داشت دیدگاه سیاسی و یا ایدئولوژی طالبان لازم است که با آنها با تعیین پیش شرط هایی وارد تعامل شد. “این به نفع کشورهای آسیای میانه و اروپا است.
کالی اوف می گوید پس از خروج نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا و کنترل کامل طالبان بر افغانستان، قزاقستان رویدادها را در افغانستان از نزدیک رصد می کند و باور دارد که آمریکا به یکی از اهدافش که همان کاهش فعالیت تروریسم در افغانستان بود، رسیده است.
وی با بیان اینکه سرعت رویدادها در افغانستان زیاد بود و تقریبا همگان را شوکه کرد، افزود در حال حاضر قزاقستان احساس نمی کند که تهدید جدی بدلیل تغییر قدرت در افغانستان برای کشورهای منطقه وجود داشته باشد. “همانطور که می بینیم، طالبان هیچ برنامه توسعه طلبانه ای در منطقه ندارند.”
کالی اوف علاوه کرد از سویی رهبری پروسه صلح افغانستان بدون دخالت عوامل خارجی هم اکنون به خود افغان ها واگذار شده است و با توجه به سال ها تجربه، همگان به این باور رسیده اند که هیچ گزینه ای بهتر از اینکه خود افغان ها درباره روند صلح شان تصمیم بگیرند وجود ندارد.
تالگات کالی اوف همچنین گفت “به اعتقاد من در حال حاضر باید منتظر بود تا اقدام ها و بیانیه های اولیه طالبان به شمول سیاست خارجی شان را دید. سیاست کلی ما از جمله به رسمیت شناختن آنها تماما بستگی به این اقدام های طالبان دارد.”
لازم به ذکر است که در حال حاضر ماموریت سازمان ملل متحد برای افغانستان موسوم به (یوناما) از راه دور و در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان اداره می گردد.
به دنبال سقوط دولت پیشین، در تاریخ های 18 و 22 اگست دو طیاره حامل یک صد تن از کارمندان دفتر یوناما افغانستان را ترک کرده و به آلماتی رسیدند.
مقام های قزاقستان نیز فعلا موافقت کرده اند تا ماموریت یوناما در این کشور برای مدت شش ماه ادامه یابد.