مارک باودن، هماهنگ کننده کمک های بشری سازمان ملل متحد، در یک نشست خبری گفت که افغانستان در حالت اضطراری دراز مدت قرار دارد، و نیازمند کمک است.
آقای باودن افزود که در سال جاری میلادی، 3.5 میلیون تن در افغانستان نیازمند کمک است که برآوردها نشان می دهد که 393 میلیون دالر نیاز است.
به گفته وی، در سال جاری خشونت 160 درصد افزایش یافته است. حدود 300 هزار تن بر اثر خشونت ها بیجا شده و تمام دارایی های خود را نیز رها کرده اند. ممکن است در سال جاری نیز 250 هزار تن دیگر نیز بیجا شوند.
این مقام سازمان ملل گفت که در سال گذشته میلادی نیز 225 هزار پاکستانی نیز براثر خشونت ها و جنگ به افغانستان مهاجرت کرده اند.
او از نهادهای کمک کننده خواست که یک بار دیگر سازمان ملل و نهادهای افغانی را کمک کند.
آقای باودن علاوه کرد که حدود یک میلیون کودک در افغانستان سوء تغذیه است و نیازمند کمک جدی هستند.
این درخواست در حالی از سوی سازمان ملل پیشنهاد شده است که مقام های حکومتی کشور می گویند این کمک ها در زمینه صحت، زراعت، مصئونیت غذایی، آب و سرپناه استفاده می شود.
داکتر عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی در این نشست ضمن اظهار سپاس از نهادهای کمک کننده، گفت که سال گذشته میلادی 2.2 میلیون تن از این کمک ها نفع بردند و کمک های کنونی برای 3.5 میلیون نفر در نظر گرفته شده است.
آقای عبدالله افزود، این کمک ها در قسمت سرپناه، صحت، مصونیت غذایی، آب، زراعت و سایر بخش هایی که افراد آسیب پذیر نیازمند اند؛ استفاده می شود.
در همین حال، مارکوس پوتزیل، سفیر آلمان گفت که یک/سوم نفوس افغانستان از حوادث متاثر هستند.
آقای پوتزیل علاوه کرد که باید افراد آسیب پذیر مورد حمایت قرار گیرند تا مجبور به مهاجرت نشوند.
چارلس آر دیوی، رئیس اداری سازمان افغان اید نیز گفت که همه مشترکان باید با هم همکاری کنند تا ظرفیت نهادهای افغانستانی قوی تر شوند.
آقای دیوی علاوه کرد که افغانستان جزء 5 کشوری است که حوادث زیادی طبیعی و غیرطبیعی زیادی رخ می دهد.
گفتنی است که حدود چهار جنگ با فرسایش اقلیمی و نبود سرمایه گذاری کافی باعث شده است که اکثر باشندگان افغانستان آسیب پذیری بالایی داشته باشند و از سوی دیگر جزء فقیرترین کشور جهان باشد.
این مشکلات از سوی دیگر باعث ناامنی، مهاجرت و بیجاشدگی داخلی می شود که بحران هایی را در کشور و جهان می افریند.
1 دیدگاه