بین الملل

گزارش کنگره آمریکا: پاکستان 12 گروه تروریستی را در خاک خود جای داده است

سرویس مستقل تحقیقات کنگره آمریکا در گزارش تازه خود آورده است براساس شناسایی مقام های آمریکایی، پاکستان پایگاهی برای فعالیت ها و حضور گروه های مختلف تروریستی است که حتی برخی از این گروه ها از 40 سال پیش (از دهه 80 میلادی) در این کشور حضور دارند.

براساس این گزارش، این گروه های تروریستی را می توان به پنج دسته عمده تقسیم بندی کرد: گروه های ترویستی با رویکرد جهانی، با رویکرد افغانستان، با رویکرد هند و کشمیر، با رویکرد داخلی و با رویکرد مذهبی-دینی (فعالیت های ضد شیعه).

گزارش می افزاید «لشکر طیبه» در دهه 80 میلادی در پاکستان شکل گرفت و در سال 2001 به عنوان یک گروه تروریست خارجی از سوی آمریکا شناخته شد.

لشکر طیبه تاکنون مسئول حملات تروریستی مرگباری به شمول حمله به هوتلی در بمبئی هند در سال 2008 بوده است. در این حمله دست کم 101 تن کشته شدند.

«جیش محمد» در سال 2000 میلادی توسط شبه نظامی مستقر در کشمیر به نام «مسعود اظهر» شکل گرفت و در سال 2001 به عنوان یک گروه تروریست خارجی نام گرفت. جیش محمد به دنبال جداسازی منطقه کشمیر از هند و الحاق آن به پاکستان است.

«حرکت الجهاد الاسلامی» در سال 1980 میلادی در افغانستان شکل گرفت تا علیه تهاجم شوروی به افغانستان مبارزه کند، اما در سال 2010 توسط آمریکا به عنوان یک گروه تروریست خارجی شناخته شد. این گروه از سال 1989 عمده فعالیت هایش را به سمت هند گرایش داد اما برای گروه طالبان در افغانستان نیز سربازگیری می کرد.

گزارش علاوه می کند که حرکت الجهاد الاسلامی هم اکنون با توانایی نامعلومی در افغانستان، پاکستان، بنگلادش و هند فعالیت می کند و به دنبال جداسازی کشمیر از هند و الحاق آن به پاکستان است.

گروه «حزب المجاهدین» در سال 1989 میلادی در پاکستان شکل گرفت و در سال 2017 به عنوان یک گروه تروریست خارجی نام گرفت. این یکی از قدیمی ترین گروه های شورشی است که در منطقه جامو و کشمیر فعالیت دارد.

سرویس تحقیقات مستقل کنگره آمریکا در گزارش تازه اش همچنین می گوید که از دیگر گروه های تروریستی که از پاکستان به ویژه از مناطق قبایلی نشین و مناطق مجاور به شهر کراچی این کشور فعالیت دارد گروه القاعده است. گروه القاعده از سال 2011 تاکنون تحت رهبری «ایمن الظواهری» بوده و گفته می شود که ارتباط موثر خود را با شماری از گروه های یاد شده حفظ کرده است.

گزارش می افزاید که بر بنیاد گزارش های وزارت خارجه آمریکا در سال 2019، پاکستان همچنان به دادن پناهگاه به برخی گروه های تروریستی که بر فعالیت در منطقه تمرکز دارند ادامه داده است. این گروه ها عمدتا افغانستان و هند را هدف قرار می دادند.

سرویس تحقیقات مستقل کنگره آمریکا علاوه می کند که وزارت خارجه این کشور در گزارش خود نوشته است دولت پاکستان پس از سال 2019 و به دنبال یک حمله تروریستی در منطقه جامو و کشمیر برخی اقدام های محدودی را علیه مبارزه با تروریسم و قطع تامین مالی این گروه ها کرده است.

اما بر بنیاد گزارش، اسلام آباد تاکنون اقدام موثری علیه گروه هایی که علیه افغانستان و هند فعالیت می کنند روی دست نگرفته و شماری از جنبه های «طرح اقدام ملی» پاکستان در راستای مبارزه علیه تروریسم ناتمام مانده است.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود نتیجه گیری کرده است که فعالیت های دولت پاکستان در مقابل نظامیان این کشور در راستای مبارزه علیه تروریسم با یکدیگر ناسازگار بوده است.

سرویس تحقیقات مستقل کنگره آمریکا در پایان گزارش خود آورده دیگر گروه هایی که از داخل خاک پاکستان فعالیت دارند: گروه تروریستی القاعده، گروه تروریستی داعش شاخه خراسان، شبکه حقانی، گروه طالبان افغانستان، تحریک طالبان پاکستان، ارتش آزادی خواه بلوچستان، جند الله، سپاه صحابه پاکستان و لشکر جنگهوی هستند.  

لازم به ذکر است که گزارش سرویس تحقیقات مستقل کنگره آمریکا، گزارش رسمی کنگره این کشور نیست. کارشناسان مستقل این سرویس در زمان های مختلف گزارش هایی را برای قانونگذاران آماده می کنند تا آنها هنگام تصمیم گیری اطلاعات زمینه ای داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا