اجتماعی

انتقال 155 تن از اقارب رئیس شرکت کام ایر به ابوظبی با نام خبرنگار

العربیه فارسی به نقل از بلومبرگ در گزارشی آورده است شرکت هوایی کام ایر در پروازهای قراردادی خود پس از سقوط دولت در کابل و تسلط طالبان بر افغانستان، قرار بوده 188 تن از خبرنگاران و امدادگرانی که در معرض خطر قرار داشتند را از افغانستان خارج سازد.

این شرکت اما 155 تن از کارمندان و اقارب رئیس این شرکت هوایی خصوصی را از کابل به ابوظبی انتقال داد.

بلومبرگ به نقل از مقامات آمریکایی و سازمان دهندگان پرواز می نویسد که بنیانگذار شبکه «لینکدین» (Linkedin) رید هافمن و همچنین شرکت فیسبوک با تامین بودجه این پرواز برای خروج 188 خبرنگار و امدادرسانانی که پس از تسلط بر کابل طالبان در معرض خطر قرار داشتند به موافقت رسیده بودند.

اما کمی قبل از پرواز این 188 تن در 30 اگوست 2021، خطوط هوایی «کام ایر» هواپیمای نیمه خالی را با حداقل 155 مسافر دیگر به شمول اقارب و کارکنان خود پر کرد.

این امر سبب ایجاد تشویش و غافلگیری 11 ساعته در وزارت خارجه آمریکا و امارات متحده عربی شد، زیرا مسافران اضافی در لیست خروجی‌های وزارت خارجه ایالات متحده نبودند و باعث نگرانی‌های امنیتی و مهاجرتی شدند.

براساس گزارش «بلومبرگ»، این امر باعث خشم بسیاری از سازمان دهندگان و حامیان مالی این پروازها شد که گفته ‌اند، فهرست مسافران اصلی را به دقت بررسی کرده ‌اند و تا زمان فرود هواپیما در ابوظبی از مسافران اضافی مطلع نبوده‌اند.

این افراد از کابل به ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی انتقال داده شدند، سپس 188 خبرنگار و امدادرسان افغان از ابوظبی به مکزیک انتقال داده شدند و در آنجا زندگی جدیدی را آغاز کردند.

اما 155 تن از اقارب رییس شرکت هوایی «کام ایر» و کارمندان این شرکت هنوز در ابوظبی به سر می‌برند و سرنوشت آنان هنوز مشخص نیست.

بر اساس ایمیل وزارت خارجه آمریکا که به ‌دست شبکه «بلومبرگ» رسیده است، این 155 تن توسط شرکت «کام ایر» به هواپیما راه داده شدند و مقام‌های امریکایی پس از فرود هواپیما در ابوظبی از این افراد مطلع شدند.

پس از آن هیچ پروازی با هواپیماهای شرکت «کام ایر» برای انتقال افراد واجد شرایط از افغانستان به ابوظبی صورت نگرفت. قرار است خطوط هوایی قطر افغان‌هایی که تحت تهدید شدید امنیتی قرار دارند را به دوحه انتقال داده و از آنجا به کشورهای سوم انتقال داده شوند.

مسئولان شرکت هوایی «کام ایر» به سوالات شبکه بلومبرگ پاسخی نداده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا