سیاست

دروغ است

حفیظ منصور، عضو هیئت گفت‌وگوکننده‌ی دولت، در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که، طالبان ادعا کرده طرح پیشنهادی برای سه سال گذار و تعدیل قانون اساسی ارایه می‌کند، گفت چنین چیزی «دروغ» است.

این در حالی است که به تازگی اعضای ارشد طالبان، گفته اند که این گروه، تا ماه آینده‌، طرح کتبی صلح را به حکومت افغانستان ارایه خواهد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی گروه طالبان، روز دوشنبه -۱۴ سرطان- به خبرگزاری رویترز گفته است: «گفت‌وگوها و روند صلح در روزهای آینده سرعت خواهد گرفت و انتظار می‌رود که وارد مرحله‌ی مهمی شود.»

او، با اشاره به دور جدید گفت‌وگوهای صلح، گفته است: «احتمالا یک ماه طول خواهید کشید تا به مرحله‌ای برسیم که هر دو طرف برنامه‌های کتبی صلح را ارایه کنند. ما در گفت‌وگوهای صلح بسیار جدی استیم.»

از سویی‌هم، اعضای هیئت گفت‌وگوکننده‌ی دولت افغانستان، از سرگیری گفت‌وگوهای صلح را رد کرده و می‌گویند که طالبان بیش‌تر از صلح، بر جنگ تمرکز دارند.

حفیظ منصور در این مورد، گفت:‌ «وقتی که در افغانستان جنگ باشد، گفت‌وگو چه می‌کند. وقتی که می‌خواهد کل چیز را به زور بگیرد، گفت‌وگو چه است. این نیاز به سوال ندارد. آن‌ها می‌خواهند کل افغانستان را بگیرند، گفت‌وگو چه است. اگر بگویم که بلی، تو باید قبول نکنی.»

از سویی‌هم، داکتر امین احمدی، عضو دیگر هیئت گفت‌وگوکننده‌ی دولت نیز می‌گوید تغییرات کوچکی در روند صلح به میان آمده است؛ اما به گفته‌ی او، چیزی که در این شرایط مهم تلقی می‌شود، دفاع مردم و نیروهای امنیتی از جغرافیای کشور است؛ زیرا دفاع از جغرافیا «ولو یک روستا، ولو یک سنگ باشد»، در روند گفت‌وگوها تأثیر مستقیم دارد.

آقای احمدی، دلیل تأخیر در روند صلح را چنین بیان می‌کند: «مردم به این فکر نباشند که صلح، چیزی است که ساخته و بافته می‌شه و خارجی‌ها، غربی‌ها و امریکایی‌ها، چهار و دو با هم می‌‎نشینند، سر ما تحمیل می‌کنند. صلح این‌ طور نیست. صلح چیزی است که ساخته میشه، ما می‌سازیم. طالبان موجودی اند که حرف هیچ خارجی‌ای را هم در منطقه و جهان، گوش نمی‌کنند و قبول ندارند.»

او تأکید کرد ما باید به اندازه‌ای توانایی پیدا کنیم تا بتوانیم بر یک نظام انسانی‌تر و معقول‌تر به توافق برسیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا