سیاستِتیتر یک

شورای امنیت سازمان ملل وضعیت افغانستان را بررسی کرد/بازگشت امارت اسلامی به هیچ وجه قابل قبول نیست

شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشستی وضعیت امنیتی افغانستان را بررسی کرد. این نشست شام روز سه‌شنبه، یکم سرطان، برگزار شد.

وزارت امور خارجه با نشر خبرنامه‌ای اعلام کرد اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در این نشست تأکید کرده‌اند که امارت طالبان قابل پذیرش نیست و جامعه بین‌المللی از برگشت آن حمایت نمی‌کند.

نماینده‌گان امریکا، بریتانیا، استونیا، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان و محمدحنیف اتمر، وزیر امور خارجه، در این نشست سخنرانی کرده‌اند.

طبق اعلام وزارت خارجه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد حملات اخیر بر مکاتب، کارمندان ماین پاکی در بغلان و غیرنظامیان در افغانستان را به شدت محکوم کرده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل در این نشست حمایت صریح خود را از دولت و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و نیز حفظ دست‌آوردهای دو دهه گذشته اعلام کرده است.

دیبرا لاینز، نماینده فرستاده ویژه سازمان ملل برای افغانستان، در نشست شورای امنیت این سازمان گفته است: «انعطاف‌پذیری افغانستان به شدت در حال آزمایش است و لغزش به سمت برخی از سناریوهای وخیم غیرقابل انکار است.»

لاینز به این شورا هشدار داد آن‌چه که در افغانستان اتفاق می‌افتد، پیامدهای جهانی دارد و شورای امنیت سازمان ملل باید از شرایط در این کشور آگاهی کامل داشته باشد.

او از کشورهای عضو این شورا خواست که به گونه سخاوت‌مندانه به افغانستان کمک‌های بشردوستانه را فراهم کنند.

نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان در نشست شورای امنیت افزود: «من به مردم افغانستان اطمینان دادم که سازمان ملل متحد آن‌ها را رها نخواهد کرد و به کار خود ادامه می‌دهد.»

در همین حال، محمد حنیف اتمر، وزیر امور خارجه کشور، در این نشست گفت که با آغاز خروج نیروهای امریکایی از افغانستان گروه طالبان به خشونت‌ها افزوده‌اند.

به گفته اتمر، طالبان رابطه شان با گروه‌های تروریستی را قطع نکرده و از ماه‌ها به این سو در مذاکرات معنادار صلح نیز اشتراک نکرده‌اند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل در این نشست بر از سرگیری مذاکرات معنادار که به آتش‌بس و صلح دایمی منتج شود، تاکید کردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا