رییسجمهور غنی، حضور جنگجویان طالب در مناطق مختلف افغانستان را میپذیرد؛ اما میگوید که این گروه، جغرافیایی را در تسلط خود ندارد.
آقای غنی، به تازگی در گفتوگو با شبکهی (PBSO) گفته است: «طالبان حملهی تهاجمی نمیکنند؛ بلکه حملات شان بیشتر پراکنده است. طالبان یک گروه شکننده است که هیچ جغرافیایی را در تسلط خود ندارد. ارغنداب تنها یک ولسوالی بود که آنها برای گرفتن آن تلاش داشتند؛ اما موفق نشدند. در حال حاضر مردم نسبت به طالبان حس نفرت دارند.»
رییسجمهور، همچنان در پاسخ به این پرسش که احتمال افزایش خشونتها پس از خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان وجود دارد و یا خیر، گفته است: «این قابل درک میباشد که شرایط جنگی نگرانکننده است، ما آماده ایم و این آمادگی، از ماهها پیش جریان داشت.»
او همچنان گفته است که با خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان، دیگر هیچ بهانهای برای ادامهی جنگ از سوی گروه طالبان باقی نمانده است.
آقای غنی، با اشاره به این که کشورهای منطقه از تصمیم خروج ایالات متحده و ناتو از افغانستان، استقبال کرده اند، گفته است که در حال حاضر، نیاز است تا کشورهای منطقه و افغانستان، روی یک راهبرد امنیتی جمعی با یکدیگر کار کنند.
او همچنان بار دیگر به انتخاب رهبری حکومت توسط برگزاری انتخابات تأکید کرده و گفته است: «بحث سیاسی کلیدی این است که طالبان، نظام سیاسی آیندهی افغانستان را به اساس انتخابات بپذیرند. سایر موارد مورد بحث است؛ اما اگر ضمانت برای انتخابات که یک گزینهی بنیادی است وجود نداشته باشد، تمام دستآوردهای ۲۰ سال گذشته به ویژه حقوق زنان، اقلیتها و جوانان با خطر مواجه خواهد شد.»
روند خروج سربازان امریکایی و ناتو از افغانستان، در اول می آغاز شد و قرار است تا یازدهم سپتمبر تکمیل شود.
پیش از این، کارشناسان سیاسی و نظامی افغانستان و خارجی، نسبت به عواقب خروج عجولانهی سربازان امریکایی و ناتو، هشدار داده بودند؛ اما رییسجمهور غنی، بارها گفته است که نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان، توانایی دفاع از خاک و شهروندان این کشور را دارند.