برگزیده هاِتیتر یک

معاملهٔ قرن چیست و چه پیامد هایی خواهد داشت؟

چند سالی است که طرح شیطنتی و شومی را تحت عنوان

“معامله قرن” از رسانه ها می شنویم.

طرح معاملهٔ قرن گرچه در ابتدا ٕ شکست خورد و به عبارتی در نطفه توسط مسلمانان و مردم فلسطین خنثی گردید، اما می دانیم که آمریکا شیطان بزرگ و فرزند استعمار پیر انگلیس است و به شکل موزیانه این طرح را دنبال می کند یا با طرح مشابه و خطرناکتری عوض می نماید.

اعلامیهٔ بالفور که منجر به تشکیل اسرائیل توسط بریتانیا در سرزمین اسلامی فلسطین شد نیز در ابتدا یک طرح شکست خورده بود و مسلمانان آن را جدی نگرفتند و به خواب خوش شان همچنان ادامه دادند، تا آنکه چاقوی استعمار به قلب مسلمانان رسید.

از طرف دیگر سیاست های استراتژیک آمریکا به گفتهٔ استراتژیست های کارکشتهٔ آن؛ طولانی مدت و دقیق طراحی می شوند و با آمدن این یا آن شخص به کاخ سفید تغیر نمی نماید؛ مگر اینکه خداوند یکتای ما “الله” به ما مسلمانان کمک کند و ما نیز هوشیار باشیم و خواب های خوش و توهمات پوچ را کنار گذاریم که گفته اند: با توکل پای اشتر را ببند!

و نیز همه یکصدا و شانه به شانه، به ریسمان محکم الهی چنگ بزنیم ومتفرق نشویم و برای پیروزی آیات الهی ر سرلوحهٔ مبارزات ضد صهیونیستی خود قرار دهیم.

(واعتصمو بحبل الله جمیعا ولا تفرقو … قرآن کریم) و نیز:

) وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُمْ وَ آخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَيْ‌ءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَ أَنْتُمْ لا تُظْلَمُونَ.)

و براى (آمادگى مقابله با) دشمنان، هرچه مى‌توانيد از نيرو و از اسبان سوارى فراهم كنيد تا دشمن خدا و دشمن خودتان و نيز (دشمنانى) غير از اينان را كه شما آنان را نمى‌شناسيد، ولى خداوند آنها را مى‌شناسد، به وسيله آن بترسانيد، و در راه خدا (و تقويت بنيه‌ى دفاعى اسلام) هرچه انفاق كنيد، پاداش كامل آن به شما مى‌رسد و به شما ستم نخواهد شد.

حالا می پردازیم به اینکه معاملهٔ قرن چیست و چه پیامدهای هایی خواهد داشت؟

به زبان ساده معاملهٔ عبارت است از فروش فلسطین به صهیونیست ها در ازای به رسمیت شناختن دولت قوم یهود در کل فلسطین تاریخی و ایجاد روابط رسمی بین کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی بدون آنکه دولتی فلسطینی در فلسطین به وجود آید.

معامله قرن، طرح دولت «دونالد ترامپ» برای حل مسئله فلسطین است که تحت این عنوان مطرح شده است.

این طرح نسبت به طرح‌های دولت‌های گذشته آمریکا- که تحت عنوان «روند صلح خاورمیانه» معرفی شده بودند- تفاوت‌هایی بنیادین دارد.

مهمترین تفاوت آن این است که ترامپ اساس طرح خود را بر اقتصاد گذاشته است. در حالی که طرح‌های دولت‌های گذشته آمریکا برای فلسطین همگی طرح‌هایی سیاسی بودند.

بخش های معامله قرن:

معامله قرن دارای دوبخش است که تحت عنوان «چارچوب اقتصادی» و «چارچوب سیاسی» ارائه شده است.

چارچوب اقتصادی معامله قرن در ماه ژوئن/ جون 2019، در جریان برگزاری «کارگاه اقتصادی منامه»در بحرین ارائه شد. براساس طرحی که دو روز قبل از این کنفرانس، از سوی کاخ سفید منتشر شد، چارچوب اقتصادی معاملهٔ قرن شامل ۳ بخش است:

– آزاد کردن ‌پتانسیل‌های اقتصادی از طریق ایجاد زیر ساخت رشد و سرمایه گذاری تجاری

– توانمندسازی ملت فلسطین از طریق تقویت خدمات آموزشی

– تقویت حاکمیت فلسطینی از طریق ایجاد فضای عملکرد بهتر

در بخش اقتصادی معامله قرن ترامپ هزینه‌های اجرایای این طرح را بین کشورهایی که از پیش با آمریکا ائتلاف تشکیل داده بودند تقسیم کرد. برای اجرای معامله قرن ۵۰ میلیارد دلار هزینه برآورد شد. آمریکا اعلام کرد صندوقی با سرمایه‌ای بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار ایجاد خواهد کرد که برای سرمایه‌گذاری و ایجاد زیر ساخت مورد استفاده قرار خواهد گرفت. از این مبلغ، ۲۸ میلیون دلار آن به فلسطینیان در نوار غزه و کرانه باختری اختصاص خواهد یافت. ۹ میلیارد دلار به مصر، ۷.۵ میلیارد دلار به اردن و ۶ میلیارد دلار به لبنان اختصاص خواهد یافت.

بخش سیاسی معامله قرن ۲۸ ژانویه/ جنوری ۲۰۲۰ توسط دونالد ترامپ رونمایی شد. این بخش شامل ۲۲ فصل بود که در آن تمامی مسائلی مورد اختلاف فلسطینیان ارائه شده است.

در نتیجهٔ اجرای این دو بخش پیامدهای زیر را ( البته خدای نخواسته) شاهد خواهیم بود:

۱- دولت قوم یهود در فلسطین تاریخی به وجود خواهد آمد و دولت فلسطینی بدون آنکه جایگاهش مشخص باشد آن را به رسمیت خواهد شناخت.

۲- قدس پایتخت دولت یهودی خواهد بود و فلسطینیان حومه قدس با نام «ابودیس » را به عنوان پایتخت در اختیار خواهند داشت.

۳- دولت فلسطینی به وجود نمی‌آید بلکه مقدمات ایجاد یک دولت بدون ارتش در بخش‌هایی از کرانه باختری که کمتر از ۴۰ درصد آن است طی مذاکراتی بلند مدت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

۴- آوارگان فلسطینی دیگر حق بازگشت به فلسطین را نخواهند داشت.

۵- مقاومت تحت عنوان تروریسم قرار می‌گیرد و در متون آموزشی به جوانان فلسطینی به عنوان تروریسیم معرفی خواهد شد.

۶- حق مقاومت مسلحانه از فلسطینیان گرفته می‌شود و نوار غزه باید از سلاح مقاومت خالی شود. این منطقه در وضعیت کنونی منطقه منزوی و بدون ارتباط با جهان خارج خواهد بود.

۷- آمریکا هرگونه حق فلسطینیان برای عضویت در سازمان ملل را غیرقانونی اعلام خواهد کرد.

۸- زمین‌های فلسطینیان در سرزمین‌های سال 1948 از آنها گرفته می‌شود و به جای زمین‌هایی در صحرای نقب به آنها واگذار می شود.

۹- کشورهای عرب منطقه ضمن به رسمیت شناختن دولت قوم یهود با این رژیم روابط رسمی برقرار خواهند کرد.

۱۰- به فلسطینیان ساکن سرزمین تاریخی فلسطین به جای حق سیاسی امکانات اقتصادی داده می‌شود.

۱۱- در اطراف نوار غزه در صحرای سینا شهرک‌هایی صنعتی به وجود می‌آید تا جمعیت موجود در غزه برای کار به آنجا بروند.

۱۲-به کشورهای حاشیه فلسطین مبالغی پرداخت می‌شود تا آوارگان فلسطینی رادر کشورهای خود حفظ کنند و با گذشت زمان این آوارگان در جامعه غیر فلسطینی هضم شده و هرگز به سرزمین پدری شان بر نخواهند برگشت.

و آخر دعوانا ان الحمد لله رب العالمین …

وَمَكَروا وَمَكَرَ اللَّهُ ۖ وَاللَّهُ خَيرُ الماكِرينَ﴿ آل عمران ۵۴﴾

(دشمنان اسلام) نقشه کشیدند؛(و نقشه می کشند) و خداوند نیز چاره‌جویی کرد؛( و چاره جویی می کند) و خداوند، بهترین چاره‌جویان است.

داکتر سید علی موسوی چکاوک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا