آشنایی با فلسطین تا روز قدس! ( قسمت ۷)
ایستادگی فلسطینیان:
فلسطینیان از همان ابتدا در برابر قیمومیت بریتانیا و باندهای صهیونیستی، پایداری و مقاومت کردند و برای دفاع از زمین و پاسداری از مقدسات، گروههای جهادی تشکیل داده، تظاهرات و اعتصابهای عمومی به راه انداختند. قیامهای ۱۹۲۰، ۱۹۲۳ و ۱۹۲۹ (معروف به انقلاب براق) از آن جمله است.
انگلیسیها قیامهای فلسطینیان را سرکوب و هزاران تن را کشتند یا به زندان انداختند تا از این رهگذر، خدمتی به باندهای صهیونیستی انجام داده باشند.
شیخ عزالدین قسام با تشکیل گروههای اسلامی- جهادی، به نبرد با انگلیسیها و صهیونیستها پرداخت و سرانجام در سال ۱۹۳۵ م. به شهادت رسید.
در پی شهادت وی، فلسطین به رهبری حاج امین حسینی (مفتی اعظم قدس)، یکپارچه قیام شد و حسن سلامه، عبدالرحیم الحاج محمد و عبدالرحیم مسعود از شاگردان قسام، عملیات متعددی را بر ضد ارتش انگلیس و صهیونیستها انجام دادند به طوری که بریتانیا برای سرکوب انقلاب مردم فلسطین، ژنرال مونت کوری جنایتکار را فراخواند.
نامبرده در سرکوب مردم مبارز فلسطین، نهایت قساوت را به کار برد به گونهای که زندانها مملو از زندانیان، خانهها ویران، زمینهای بسیاری مصادره و معیشت مردم بسیار سخت گردید.
قیامهای مردم فلسطین، تداوم داشت و به موازات آن، کوچ یهودیان سراسر جهان با هدف اشغال فلسطین نیز ادامه یافت تا اینکه پس از پایان جنگ دوم جهانی) ۱۹۴۵ م)، بریتانیا و آمریکاتوانستند در سال ۱۹۴۷ م. از طریق سازمان ملل متحد قطعنامه تقسیم فلسطین را صادر کنند.
به موجب این قطعنامه ظالمانه، فلسطین بین فلسطینیان و یهودیان اشغالگر- که تعدادشان از ۱۵ درصد جمعیت ساکن آنجا فراتر نمیرفت و تنها ۷ درصد از سرزمین فلسطین به آنان اعطا شده بود تقسیم گردید.
البته فلسطینیان، اعراب و مسلمانان با تقسیم فلسطین مخالفت کردند. فلسطینیان به جهاد و مبارزه خویش ادامه دادند و عبدالقادر الحسینی (رهبر مجاهدان)، سرانجام در سال ۱۹۴۸ م. در جریان نبرد (القسطل) به شهادت رسید
عبدالقادر حسینی رهبر مجاهدان وفعال ملیگرای فلسطینی و فرمانده سازمان شبهنظامی فلسطینی ارتش جهاد مقدس بود که حملات مهمی را به شهرکهای یهودینشین و تأسیسات اسرائیلی سازمان داد.
شیخ عزالدین قسام (۱۸۸۲– ۲۰ دسامبر ۱۹۳۵) نیز رهبر و فعال سیاسی عرب در زمان قیمومیت بریتانیا بر فلسطین بود که علیه مهاجرت یهودیان به فلسطین اقدام به مبارزه مسلحانه کرد.
قسام در نوامبر ۱۹۳۵، با گلولهی نیروهای انگلیسی در تپههای جلیله به شهادت سید.
به علت محبوبیت وی شاخه نظامی حماس گردانهای عزالدین قسام نام دارد و موشکهایی با نام راکت قسام نیز تولید میشود. وی در یک گورستان مسلمانان در حیفا به خاک سپرده شد.
داکتر سید علی موسوی چکاوک