آشنایی با بیماری های زنان و چگونگی پیشگیری و تداوی آنها
بسیاری از زنان دچار بیماری هایی هستند که گاه برای بیان آن احساس نگرانی کرده و یا حتی خجالت می کشند، در حالیکه می توانند با بدست آوردن اطلاعات مربوط به بیماری های زنان و نحوه مراقبت از خود مانع بروز اینگونه بیماری ها شوند.
از جمله مراقبت هایی که هر بانویی باید در طول زندگی خود انجام دهد، مراجعه به پزشک زنان و انجام معاینات و آزمایشات مربوط به اندام های تناسلی، پستان و …. می باشد.
خبرگزاری رها قصد دارد از این پس در مورد سلامت زنان، مراقبت ها، ورزش و تغذیه صحیح بانوان مطالبی را به صورت هفته وار برای بانوان گرامی ارائه نماید.
مطالب مورد نظر در خصوص بیماری ها، مشکلات پستان، بیماری های اندام تناسلی، انواع عفونت ها، مراقبت های دوران بلوغ، بارداری، دوران نفاس (دوران پس از زایمان) و دوران یائسگی می باشد. امید است که این مطالب مفید واقع گردد.
واژه «تشخیص زود هنگام» را در بعضی از بیماری ها می شنویم؛ بیماری هایی که چنانچه زود تشخیص داده شوند از پیشرفت آن می توان جلوگیری کرد.
یکی از شکایت های شایع از سوی خانم ها، مشکلات و وضعیت های غیر عادی «پستان» است.
بیماری های خوش خیم پستان از شایع ترین تشخیص هایی هستند که متخصصان زنان و زایمان با آنها مواجه می شوند. توانایی تشخیص صحیح موارد خوش خیم و بدخیم بیماری های پستان در این حوزه قرار دارند.
در ابتدا باید بطور خلاصه گفت که مشکلات پستانی می تواند در هر دوره ای از زندگی برای بانوان رخ دهد.
چند علامت و شکایت که بانوان معمولا عنوان می کنند، درد پستان، توده قابل لمس در پستان، تغییرات مشهود پوستی و یا ترشحات از پستان می باشد.
معاینه پستان راه کاری بود که در منابع پزشکی توصیه به انجام آن توسط خود فرد می شد؛ اما منابع علمی پزشکی جدید دیگر این روش را برای بیماران در معرض خطر توصیه نمی کند.
افراد در معرض خطر چه کسانی هستند؟
بانوانی که در گروه های زیر قرار می گیرند از افراد در معرض خطر محسوب می گردند:
1- با افزایش سن، احتمال ابتلا به یکی از بیماری های مرتبط با پستان نیز افزایش می یابد. تقریبا پنجاه فیصد سرطان های پستان بعد از سن 65 سالگی برای بانوان رخ می دهد.
2- سابقه خانوادگی؛ افرادی که یکی از اعضای درجه یک آن ها سابقا و قبل از سن 65 سالگی به یکی از بیماری های مرتبط با پستان دچار بوده است، نسبت به دیگران بیشتر در معرض خطر می باشد.
3-طبق تحقیقات بعمل آمده، بانوانی که مشروبات الکولی مصرف می کنند از دیگر افرادی هستند که احتمال ابتلا به سرطان پستان در آنها زیاد است.
4- عوامل هورمونی؛ بانوانی که در سنین پایین دوران قاعدگی آنها شروع می گردد و دیرتر نیز یائسه می شوند، بیشتر از دیگر بانوان احتمال ابتلا به سرطان پستان دارند.
5- بانوانی که در سنین بالاتر برای اولین بار حامله می شوند، احتمال ابتلای آنها نیز بیشتر است.
6- و در نهایت، بانوانی که قبلا دچار یکی از بیماری های مرتبط با پستان شده و توسط درمانگر خود تداوی شده است، ممکن است که این بیماری دوباره برای آنها عود کند.
برای این دسته از بانوان روش معاینه توسط خودش به هیچ عنوان توصیه نمی گردد و باید یک درمانگر این کار را برای او انجام دهد.
اما سایر بانوانی که خارج از این گروه ها هستند می توانند با روش هایی که در مطلب بعدی ارائه می گردد، خود را معاینه کنند.
در ادامه این مطلب، شما را با انواع مشکلاتی که ممکن است در معاینه به آنها برخورد کنید و راه کارهای جلوگیری از برخی از آنها را آموزش می دهیم، تا با کسب اطلاعات از منابع دقیق و رسمی جهان به سلامت بانوان کشور کمکی هر چند کم کرده باشیم.
زهرا احمدزاده کارشناس زنان و زایمان
3 دیدگاه