مصاحبه و گزارش

رشد رسانه ها و حرکت های مدنی در بامیان، دست آورد دیگران نیست

بدون شک رسانه ها، فعالان و نهادهای جامعه مدنی و حقوق بشری در بامیان، در طول سالیان اخیر و در پرتو حکومت  تا حدودی دموکراتیک و مردم سالار حاکم، رشد برجسته و غیرقابل کتمانی را داشته اند. آنچه اهمیت این امر را بیشتر می سازد این است که این حرکت ها و فعالیت ها رو به جلو بوده و روند مثبت حرکت ها و فعالیت های مدنی و رسانه ای در بامیان که اعتبار و جایگاه برجسته اجتماعی کسب کرده، به آسانی بدست نیامده است، بلکه دشواری های فراوانی را پشت سر گذاشته و حتی قربانی ها و تاوان هایی را نیز متقبل شده تا به آنچه امروز به آن دست یافته است برسد.

بنابرین اعتبار و جایگاهی که هم اکنون فعالیت های مدنی و حقوق بشری نهاد های جامعه مدنی، فعالان مدنی و خبرنگاران بامیان بدست آورده اند، بدون شک و تردید، ثمره تلاش های شبانه روزی و کوشش های صادقانه خود آنان است که با تحمل سختی ها، پذیرفتن خطرات و توطئه ها و گذشتن از سدها و موانع، حاصل شده است.

گذشته نشان داده است که مسیر حرکت های مدنی و رسانه ای در بامیان خطرات و موانع بیشماری را درین راه همواره با خود داشته و این مساله گاهی به شکل عریان و آشکار و گاهی هم به شکل غیر مستقیم و پوشیده، وجود داشته است.

توهین ها، تحقیرها، دشنام ها، تهدید ها و توطئه های بکار رفته علیه حرکت های مدنی و رسانه ای در بامیان را همگان شاهدند و حتی دست اندرکاران این حرکت ها از سوی بعضی از افراد و حلقات، جنگ سالار و سهیم در جنگ های داخلی گذشته خطاب شده اند که بی نهایت مضحک و خنده  آور هم می نماید. اما در عین حال نشان از موجودیت ترس و هراس از آینده مقتدر و تحول آفرین این حرکت ها در ضمیر و ذهن ناآرام عده ای میباشد.

اما با این وجود، هم اکنون که جنبش مدنی و دادخواهانه بامیانی ها با سبک خاص و بی نظیری که از آن کار گرفته میشود، به مرز کمال رسیده و با همکاری رسانه ها شهرت جهانی را از آن خود نموده است، بسیاری از نهادهای حکومتی و غیر حکومتی و … میخواهند اعتبار آن را بنام خودشان ثبت کنند و آن را دست آورد عالی و بخشی از کارکرد شان عنوان کنند، چانچه بتازگی اداره محلی بامیان در واکنش به اعلامیه نی(حمایت کننده رسانه های آزاد) مبنی برتشدید محدودیت آزادی بیان در بامیان، ضمن رد این ادعا، حرکت های مدنی این ولایت را بخشی از دست آوردهای خود خوانده است.

این در حالیست که روند انسجام دهی و هدفمند سازی حرکت های مدنی و رسانه ای در بامیان به اوج خود رسیده است و این جنبش را به اندازه زیاد قوت بخشیده است تا بتواند برای همیشه حضور سایه گونه خویش را در تمام عرصه ها در بامیان به اثبات برساند و دیگر ترسی از فروپاشی، سرکوب و یا اثر پذیری از فشار های مختلف نداشته باشد. بدون شک همین قوت و اقتدار تاثیر گذار جنبش مدنی بامیان است که مخالفینش را تحت تاثیر قرار داده و آنان را وادار کرده است تا حمایت ظاهری شان را از حرکت های مدنی، آزادی بیان و فعالیت های رسانه ای اعلام بدارند و خود شان را همسو و هم هدف با آنان بدانند.

اما حرف آخر اینکه، افتخار و سربلندی، حرکت های مدنی و رسانه ای بامیان شامل نهاد های جامعه مدنی، فعالین مدنی، رسانه ها و فعالین حقوق بشری، فقط و فقط مختص خود آنان است و دست آورد مشخص آنان به حساب می آید، بناءً هیج اداره و فرد و جریان دیگری، نباید حتی تصور آن را هم بکنند که حرکت های مدنی بامیان را در زمره دست آوردهای شان به حساب آرند و به آن ببالند.

البته این حرکت ها مربوط به تمام بامیانی ها و در سطح بزرگتر تمام افغان ها بوده و به منظور دادخواهی از حقوق حقه آنان صورت گرفته است و بس و اگر زمینه ای برای رشد حرکت های مدنی و فعالیت های رسانه ای فراهم شده نیز از سوی خود مردم، رسانه ها، نهاد ها و فعالان جامعه مدنی بوده است.

زمان احمدی- بامیان

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا