سرور دانش، معاون ریاستجمهوری، خواستار تقسیمبندی قومی کرسیهای دولتی به ویژه ریاستجمهوری و نخستوزیری شده است.
دانش در دومین نقد بر مسودۀ طرح شورای مصالحه نوشت: اگر همه ما بخواهیم که ثبات و وحدت ملی و حقوق شهروندی و برابری به معنای واقعی آن تأمین گردد، بیایید فیصله کنید که نه رییس جمهور و نه صدر اعظم، از اقوامی که ادعای اقتدار و اکثریت بودن را دارند انتخاب نشوند، بلکه از اقلیتهای دیگر کشور انتخاب شوند، از هزاره و اوزبیک و ترکمن و بلوچ و قزلباش و قرغیز و مانند آنها و یا به تناوب و دورهیی از میان همه اقوام انتخاب شوند و یا شورای ریاست جمهوری ایجاد شود، نه اینکه شعار مشارکت همه اقوام را سر دهیم ولی در عمل بازهم اقوام به درجات متفاوت تقسیم کنیم.»
سرور دانش مسودۀ طرح شورای مصالحه را دیدگاه یک حزب خواند و گفت که این طرح نباید در نشست استانبول ارایه شود.
او گفت نظام پارلمانی و ایجاد صدارت خواست یک جریان مشخص است.
اما یونس قانونی در واکنش به اظهارات دانش گفت طرح شورای مصالحه ملی، مربوط به ۳۵ حزب و جریان سیاسی است که از سوی آنان توحید گردیده است.
او گفت سرور دانش طرح را مطالعه نکرده است. همچنان، عطا محمد نور رییس جمعیت اسلامی گفت وظیفۀ آن تهیۀ طرحی که در آن معاون ریاست جمهوری ابقا شود، نبوده است.
طرح تقسیم کرسیها براساس قوم و مذهب، تجربۀ لبنان است. بر اساس توافقیکه در سال ۱۹۴۳ میلادی میان رهبران لبنانی حاصل شد، نخستوزیر از جامعه سنی مذهب لبنان انتخاب میشود. رییس جمهور لبنان از مسیحیان مارونی و رییس پارلمان شیعه مذهب است.