خروج از افغانستان تا اول ماه می دشوار است
جن ساکی، در کنفرانس مطبوعاتی گفته جوبایدن، رئیس جمهوری آمریکا، نیز در باره این مشکلات سخن گفته است. او افزوده: «اکنون نیز ما ادامه میدهیم و او (رئیس جمهور) به مشورت داخلی با تیم شورای امنیت ملی، مشاوران و همچنین شرکا و متحدان خود ادامه میدهد.»
وقتی از او پرسیده شد نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان و خانوادههای آنان میخواهند بدانند که تصمیم رئیس جمهوری درباره این نیروها چه خواهد بود؟
خانم ساکی در جواب گفت آقای بایدن در این زمینه و درباره موضوعات سیاست خارجی و سیاست ملی در حال تصمیمگیری است و به گفته او رئیس جمهور آمریکا میخواهد که در این زمینه وقت بگذارد و تصمیم درست بگیرد.
رئیس جمهوری آمریکا در نخستین کنفرانس خبری بعد از آغاز کارش، (پنجم حمل) گفته بود تحقق خروج نیروهای آمریکایی تا اول مه “به دلایل فنی” بسیار “دشوار” است اما تاکید کرد آمریکا قصد ندارد مدت طولانی در افغانستان بماند.
چند روز بعد نهادهای اطلاعاتی آمریکا به دولت جوبایدن، رئیس جمهوری جدید این کشور هشدار دادهاند اگر بدون توافق صلح و تقسیم قدرت میان طرفهای درگیر، نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شوند، “جنگجویان طالبان ممکن است در مدت ۲ تا ۳ سال بر افغانستان غلبه کنند.
بعد از این سخنان رئیس جمهوری آمریکا شورای امنیت ملی افغانستان نیز در واکنش گفت بعد از توافقنامه آمریکا و طالبان در شهر دوحه، «جان خارجی ها در افغانستان مصون است اما افغانها هنوز کشته میشوند.»
حمد الله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان نیز گفته بود: «طالبان پس از توافق دوحه با آمریکا نیز جنگ و خشونت را علیه افغانها ادامه دادند و این بار به بهانه عدم خروج نیروهای خارجی در ماه مه به جنگ شان علیه افغانها ادامه می دهند.»
طالبان با نشر اعلامیهای هشدار داده اند اگر همه نیروهای خارجی مطابق توافقنامه دوحه در زمان مشخص شده از افغانستان بیرون نشوند، مسئولیت آن به آمریکا بر میگردد.
این گروه افزوده در این صورت ناگزیز است »به جهاد و مبارزه مسلحانه در برابر نیروهای اشغالگر دوام بدهد و کشور خود را آزاد بسازد.»