اجتماعی

مفهوم جدید ازجشن نیمه شعبان

در15 شعبان ما جشن می گیریم: باهم جمع می شویم دریک مکان نسبتا زیبا، مداحی وشعر خوانی می کنیم، شیرینی پخش می کنیم و احیانا غذا هم می دهیم. این همه تدارکات برای چی؟ با چه هدفی این همه برنامه را روی دست می گیریم؟

برای این که به مردم جهان بگویی که عدالت گستر جهان متولد شده،  به عبارت دیگر می خواهیم بگویم عدالت اجرایی خواهد شد لذا ما خوشحالیم یا به عبارت آخر با این جشن گرفتن ها، می خواهیم بگویم ما طرفدارعدالت هستیم.با این کار می خواهیم با زبان حال بگویم ما با ظلم و ستم مخالفیم.

این در حالی ست که خود گرفتار ظلم و ستم هستیم: امسال نیمه شعبان را جشن می گیریم و تا نیمه شعبان دیگر فراموش می کنیم که عدالت چه است! عادل را با عدالت به بوته فراموشی می سپاریم. ما عجب مردمی هستیم، خود را طرف دار عدالت می دانیم، برایش جشن می گریم، ولی معنای عدالت را نمی فهمیم.

این در حالی ست که باید درباره عدالت مطالعه کنیم تا بفهمیم. در زندگی  روزمره خود با عدالت هیج میانه ای نداریم، چه بسا نسبت به زیردستان خود ظالم هم باشیم.

بسیار مسخره است انسان خودش را از طرفداران دوآتشه عدالت اعلام می کند، اما زند گیش پر از ظلم ستم است، بسیار زشت است جامعه ای که در طرفداری از عدالت جشن می گیرد اما با بی حجابی حرامزادگی را ترویج کند و با غش در معامله و حق الناس خوری در بازار و مغازه( حرام خوری) را ترویج کند.

به عبارتی، به  ریش عدالت وعدالت گستر خندیده اند، به این گونه افراد می گویند   «قالتاقان عدالت نما»

طرف داران عدالت

طرفداران عدالت اول خود باید عادل باشند، با ظلم و اهل ظلم مخالف باشند، خود ظلم نکند حداقل با ظالم رابطه نداشته باشد، دختر ندهد، داماد ظالم نشود، نانش را نخورد، سر سفره حرام خور ننشیند.

بزرگ ترین ظلم اختلاف واختلاف  انداختن است، اختلاف قومی، نژادی، مذهبی و لسانی از بزرگترین مظاهر ظلم است.

 اینکه هم به طرفداری از عدالت جشن می گریم هم تعصب نژادی داریم، ظلم را می بینیم چون از قوم دیگر است سکوت می کنیم، این به تمسخر گرفتن عدالت و عدالت گستر است، هر روز صبح جمعه هم می خوانیم « یا بن الحسن روحی فداک متی ترانا و نراک عزیز علیه ان اری الخلق ولاتراک». متاسفانه محاسبه نفس از خود نداریم، با این اعمال نسنجیده توقع هم داریم جزء یاران امام زمان علیه السلام هم باشیم، درحالی که امام حسین علیه السلام در کربلا کسانی که قرضدار بود ازمردم را نپذرفت تا جزء یارانش باشند و شهادت نسیب شان شود.

حسین فهیمی بزرگمهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا