آقای سالیوان که روز گذشته در کنفرانسی خبری به رسانهها پاسخ میداد تصریح کرد کاخسفید از طریق این گفتگوهای غیرمستقیم موضع خود را برای ایران تبیین کرده و منتظر آن است که ببیند تهران چه خواهد کرد.
مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین تاکید کرد به دنبال حل مساله هستهای ایران از طریق دیپلماسی می باشد.
در همین حال، آنتونی بلیکن، وزیرخارجه آمریکا هم از سوی نمایندگان کنگره این کشور تحت فشار قرار گرفته که درباره عملکرد واشنگتن برای حل مساله هستهای ایران توضیح دهد.
جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا، با وعده بازگرداندن کشورش به توافق هستهای میان قدرتهای جهانی و ایران (موسوم به برجام) در انتخابات سال گذشته شرکت کرد اما از زمان ورود به کاخسفید، عملی کردن این شعار را مشروط به بازگشت کامل ایران به تعهدات برجامی خود کرده است.
ایلهان عمر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا، روز گذشته در جریان جلسه کمیته روابط خارجی با آنتونی بلیکن، از وزیرخارجه کشورش پرسید: “مگر ما (آمریکا) اول از این توافق (برجام) خارج نشدهایم، چرا نباید ما اول به آن بازگردیم … و چه طور میشود از ایران انتظار داشت که قبل از بازگشت ما به این توافق، مفاد آن را رعایت کند؟”
آقای بلینکن در پاسخ به این نماینده کنگره گفت: «اول این که ما بارها گفتهایم که مشتاق دیپلماسی در این زمینه هستیم و همان طور که پرزیدنت بایدن گفته اگر آنها بازگردند ما هم باز میگردیم… اما بازگشت ما (به برجام) مانند فشار دادن یک دکمه نیست و فرآیند آسانی نیست. از زمان خروج ما سه سال گذشته و در این مدت اتفاقات متعددی روی داده است.
آقای بایدن ماه پیش اعلام کرد که دولتش حاضر است با ایران و سایر طرف های برجام برای احیای آن وارد گفت و گو شود اما ایران این پیشنهاد را رد کرده است و میگوید آمریکا ابتدا باید تحریم ها را لغو کند تا این کشور حاضر به از سرگیری تعهداتش در برجام باشد. آمریکا در مقابل میگوید ایران ابتدا باید به طور کامل برجام را اجرا کند.