سیاستِتیتر یک

پاکستان و طالبان ببرهای کاغذی اند، خلیلزاد آنها را بزرگ جلوه داده است

آقای نبیل در یک رشته توییتی امروز (یک‌شنبه، ۱۰ حوت) گفت توافق‌نامه قطر یک ساله شد و زلمی خلیل‌زاد از گروه طالبان و پاکستان برای بازیگران جهانی و کشورهای منطقه یک ببر کاغذی ساخته است.

به گفته وی: «آن گونه که به نظر می‌رسد، متاسفانه داکتر صاحب خلیل‌زاد از طالبان و پاکستان، چنان یک ببر کاغذى هولناک ساختند که تمام کشورهای منطقه و بازیگران جهانی، به آن باور کنند و آن‌ها را بخشی از بازی حساب کنند.»

این مقام پیشین امنیت ملی بیان داشته است نه تنها گروه طالبان و پاکستان ببر مورد نظر آقای خلیل‌زاد نیستند که در حقیقت در شکل کاغذی نیز شبیه به گربه‌های صحرایی‌اند.

رئیس پیشین امنیت ملی کشور اظهار داشته است اکنون دستگاه سیاست‌گذاری پاکستان و طالبان فکر می‌کنند که با کشتن شهروندان بی‌گناه افغانستان می‌توانند خود را ببر ثابت کنند.

به باور آقای نبیل، دکتران متخصص جمهوریت مورد نظر آقای خلیل‌زاد با معامله و فساد، تمام توان جبهه جمهوریت را از میان برده و دیگر کسی به شعارهای آنان باورد نمی‌کند.

او تاکید کرده است شعارهای جمهوریت خواهی حکومت دیگر رنگ باخته و کسی به آن باور ندارد، زیرا همواره با این شعارها معامله صورت گرفته است.

این مقام پیشین امنیت ملی گفته است جمهوریت واقعی شهروندان افغانستان، روشن‌فکران، علما، زنان، کسبه‌کاران و نظامیان هستند که در هر دو طرف صدای‌شان شنیده نمی‌شوند.

آقای نبیل علاوه کرده است امروز نیز شهروندان کشور از نقاط مختلف افغانستان، متحدانه برای دفاع از فرهنگ، شرف و عزت‌شان ایستاده و به هر دو گروه جعلی و کاذب «نه» می‌گویند.

گفتنی است در تاریخ ۱۰ حوت سال گذشته، ایالات متحده آمریکا و گروه طالبان پس از ۱۹ سال جنگ و درگیری و نیز ۱۸ ماه مذاکره، سرانجام باهم توافق‌نامه صلح امضا کردند.

بر اساس این توافق‌نامه، آمریکا تمام نیروهای خود را تا اوایل ماه می سال ۲۰۲۱ میلادی به گونه کامل از افغانستان خارج می‌کند و در عوض گروه طالبان نیز روابط خود را با گروه‌های تروریستی قطع کرده، خشونت‌های خود را کاهش داده و وارد گفت‌وگوهای بین‌الافغانی می‌شود.

اما با گذشت یک سال از این توافق‌نامه که توسط زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان و ملا برادر، معاون سیاسی طالبان در دوحه قطر به امضا رسید، نه تنها خشونت‌ها از سوی طالبان را کاهش نداد که افازیش نیز داد.

علاوه از افزایش خشونت‌ها و شدت جنگ در سراسر افغانستان، موج جدیدی از ترورهای هدفمند و کارگذاری ماین‌های مقناطیسی برای هدف قرار دادن کارمندان دولتی، نظامیان، خبرنگاران، اعضای جامعه مدنی و فعالان حقوق زنان نیز آغاز شد.

اقداماتی که خشم شهروندان افغانستان و جامعه جهانی را برانگیخت. همزمان با موج اعتراض‌های مردم نسبت به این رویکرد گروه طالبان، حکومت جدید ایالات متحده آمریکا به رهبری جو بایدن از بازنگری در توافق‌نامه این کشور با گروه طالبان سخن گفته است.

همچنان واشنگتن گفته است که سربازان این کشور را تا اوایل ماه می از افغانستان خارج نمی‌سازد، زیرا نمی‌خواهد خروج عجولانه و غیرمسئولانه داشته باشد.

محمد هاشم سلطانی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا