قبل از این شماری نمایندگان مجلس از دولت انتقاد کرده بودند که در روند صلح به آنها توجه لازم نشده و آنها از این روند صلح بهدور ماندهاند.
آقای غنی در نشست امروز ( چهارشنبه، ۷ حوت/اسفند) گفت بعد از این در روند صلح افغانستان به صورت دوامدار با مجلس نمایندگان مشورت خواهد شد.
او گفت بدون سه قوه، قانون اساسی در خطر است و خودش به مجلس نمایندگان احترام دارد.
مذاکرات دوحه که هفتههای گذشته با بنبست روبرو شده بود در روزهای اخیر با دیدار مجدد هیأتهای مذاکره کننده از سر گرفته شده است.
هنوز جزئیات زیادی این مذاکرات مشخص نیست.
آقای غنی در این نشست از تصمیم ناتو (سازمان پیمان اتلانتیک شمالی) درباره نگرفتن تصمیم نهایی برای خروج نیروهایش از افغانستان، استقبال کرد.
او قبلا نیز تصمیم اخیر پیمان ناتو را درباره خروج نیروهایش از افغانستان “فرصتی برای تسریع روند صلح” با گروه طالبان خوانده بود.
تنش ارگ و پارلمان حل شده؟
تنش میان ارگ و پارلمان در ماههای گذشته بر سر تصویب بودجه به اوج خود رسید، اما به نظر میرسد با تصویب بودجه توسط مجلس روابط میان این دو قوه بار دیگر بهبود یابد.
میر رحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندگان افغانستان استقبالش از “پیشنویس طرح حکومت موقت” قبلا خبر ساز شد، در نشست اخیر گفته که از موضع دولت در روند صلح حمایت میکند.
شماری از وزیران از جمله رئیس بانک مرکزی، از مجلس نمایندگان رای تایید نگرفتند و آقای غنی نامزد وزیران رد صلاحیت شده را دوباره به عنوان سرپرست این وزارتخانهها گماشت. در این نشست با رئیس جمهوری آقای رحمانی تلویحا گفت او خواستار مشروعیت بخشیدن به وزاتخانهها است.
او گفت با توجه به توقف گفتگوهای صلح روزهای سختی در پیش رو است. او به بهانه گیری طالبان و افزایش خشونتها اشاره کرد و گفت که خشکسالی و فقر روز افزون تهدید دیگری برای افغانستان است و همه اعضای مجلس با نگرانی رئیس جمهور خود را شریک ساخته و اعلام همکاری میکند.
دولت افغانستان به تکرار گفته کلید صلح به دست پاکستان است، کشوری که در ماههای اخیر میزبان شماری از مقامهای بلندپایه و سیاستمداران افغان بوده است. احمدولی مسعود، رئیس بنیاد احمدشاه مسعود که در راس یک هیأت به اسلام آباد رفته بود، میگوید با حل معمای قدرت، میتوان صلح را در کشور تامین و دست مداخله را قطع کرد.
او گفت جنگ این کشور در طول تاریخ بر سر قدرت بوده است. از همه ابزار استفاده شده، یا ابزاری قومی، زبانی، مذهبی و غیره… به گفته او اگر معمای قدرت را حل شود مطمئنا که صلح در این کشور حاکم میشود و زمینه مداخله دیگران را خود افغانها فراهم میکند.
هر دو هیأت مذاکره کننده به رسانه ها گفتند اعضای گروه تماس دیشب( ۶ حوت) با هم دیدار کرده و روی دستورکار مذاکرات بین الافغانی بحث مفصل کردهاند.
محمد عمر داوودزی، نماینده ویژه افغانستان برای پاکستان هم امروز به اسلام آباد رفت. کابل به این باور است اگر مقامهای پاکستانی از نفوذ شان بر طالبان صادقانه استفاده کنند، صلح به زودی در کشور تامین خواهد شد.
قرار است آقای داوودزی در این سفر دو روزهاش با همتای پاکستانی، وزیر خارجه و رئیس مجلس پاکستان دیدار و در مورد روند صلح افغانستان بحث و گفتگو کنند.