رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی کشور میگوید در پشت ترورهای هدفمند و کارگذاری ماینهای مقناطیسی در افغانستان، استخبارات پاکستان و عوامل داخلی آن دست دارد.
آقای نبیل شب گذشته (یکشنبه، ۲۶ دلو) در برگه فیسبوک خود نوشت فتوای مشروعیت قتل و کشتار مردم بیگناه در شهر کابل و دیگر شهرها و روستایهای افغانستان از دو مرجع صادر شده است.
به گفته آقای نبیل، مراجع که فتوای قتل مردم بیگناه در افغانستان را صادر کردهاند، یکی شیخ عبدالحکیم، قاضىالقضات گروه طالبان است و دیگری بیرون از دایره تسلط این گروه قرار دارد.
وی بیان داشته است که بر بنیاد اسناد و مدارک، برخی از حملات در کابل و دیگر شهرهای کشور را گروههاى کوچک تروریستى که به گونه مستقیم از سوى ادارات استخباراتى پاکستان اداره میشوند، انجام میدهند.
این مقام پیشین امنیت ملی کشور خاطرنشان ساخته است که حتى بیشتر اوقات رهبرى گروه طالبان از پلان و برنامه این کشتار مردم آگاه نیستند.
او تاکید کرده است، واضح است که طالب در این رابطه نمیتواند موقف بگیرند، چون مستقل نیستند و پاکستان آنها را به گروگان گرفتهاند.
به باور رئیس پیشین امنیت ملی کشور، طالبان خوب میدانند که کدام گروهها با دریافت هدایت مستقیم از استخبارات پاکستان به این کشتار شهروندان بیدفاع افغانستان میپردازند، اما از ترس ادارات استخباراتى پاکستان نمیتوانند در این رابطه موضعگیری کنند.
آقای نبیل بیان داشته است که طالبان به دو دلیل در رابطه به قتل و کشتار غیرنظامیان در افغانستان نمیتوانند موضعگیری کنند. نخست اینکه سوال جدى در اذهان عمومی و جامعه بینالمللی خلق میشود که اگر رهبری طالبان بالای صفوف خود تسلط ندارند، چرا باید تنها با طالبان مصالحه صورت بگیرد.
به گفته او، دلیل دوم اینکه اگر طالبان تسلط کامل بالاى افراد خود دارند، پس باید جوابگو باشند که چرا و چگونه شهروندان افغانستان با وجود این اقدامات، بالاى این گروه اعتماد کنند که تغیر کردهاند.
این مقام پیشین امنیت ملی کشور با انتقاد از رویه حکومت گفته است که بخشهای مسئول در حکومت دروازههای رابطه را با وی بنا به دلایل سیاسی بستهاند و او را تحریم اطلاعاتى کردهاند.
رئیس پیشین امنیت ملی در افشاگری خود گفته است: «شخص اول حاجی احمدشاه نام دارد و دارای روابط نزدیک با ISI و MI یا سرویس استخبارات نظامی پاکستان است. او در فعالیتهای تروریستی در شهر کابل و بعضی ولایات افغانستان، تحت حمایه استخبارات پاکستان بیحد فعال میباشد.»