رحمتالله اندر، سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی، در واکنش به کاهش شمار نیروهای امریکایی در افغانستان، گفت این موضوع، تاثیر منفی بر وضعیت جنگ در کشور ندارد.
آقای اندر، روز شنبه (۲۷ جدی)، در یک پیام ویدیویی، گفت در حال حاضر، ۹۶ درصد عملیات نظامی توسط نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان انجام میشود.
او افزود: «به همین دلیل، افزایش یا کاهش نیروهای امریکایی در افغانستان، تاثیر منفیای بر وضعیت جنگ در کشور ندارد.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس، در گزارش تازهاش در مورد افغانستان، نوشته است که شمار نیروهای امریکایی در این کشور، تا روز جمعه (۲۶ جدی)، به شمار پیشبینیشده یعنی ۲۵۰۰ نفر کاهش یافته است.
از سویی هم، گروه طالبان، از کاهش نیروهای امریکایی در افغانستان، استقبال کرده و گفته که این کار، به معنای برداشتن گامهای عملی در راستای تطبیق توافقنامهی قطر است.
محمدنعیم وردک، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، روز شنبه (۲۷ جدی)، در برگهی تویترش نوشت که تطبیق توافقنامهی امریکا – طالبان، به نفع دو طرف است.
او افزوده است: «ما اطمینان میدهيم که به تعهدات خود که در توافقنامه درج است، پابند میباشيم و از طرف مقابل نیز همچنان میخواهیم.»
تصمیم خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در حالی گرفته شده که حدود دو هفته پیش، کانگرهی امریکا، یک لایحه را تصویب کرد که بر اساس آن، استفاده از بودجهی سال گذشته و امسال برای کاهش نیروها به زیر ۴۰۰۰ سرباز یا کمتر از تعدادی که در روز تصویب این لایحه یعنی اول جنوری در این کشور مستقر بودند، ممنوع است.
در این لایحه گفته شده بود که ابتدا باید خطرهای ناشی از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بررسی شود و به دنبال آن، تصمیم گرفته شود که چقدر نیرو باید در این کشور حضور داشته باشند.
گفتنی است که امریکا و طالبان در ۱۹ فبروری سال گذشتهی میلادی، توافقنامهای را به امضا رساندند که بر اساس آن، امریکا باید تا اول ماه می تمام نیروهایش را از افغانستان خارج کند.
این تصمیم در آن هنگام با مخالفت شدید نمایندگان جمهوریخواه و دموکراتهای این کشور مواجه شد، زیرا آنها تاکید کردند که خروج تمام نیروها از افغانستان، زمینهی رشد گروههای تروریستی را فراهم میکند.