طاهر زهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید نهادهای حامی خبرنگاران و جامعهی جهانی، باید بر گروههایی که در تلاش حذف فیزیکی خبرنگاران استند، فشار بیاورد تا از این کار دست بردارند.
آقای زهیر که روز پنجشنبه (۴ جدی)، در نشستی در پیوند به «تهدیدات امنیتی در برابر آزادی بیان» سخن میزد، گفت ترور خبرنگاران، مصداق بارز جنایت بشری است.
او افزود: «از نهادهای امنیتی تقاضای جدی داریم که برای تامین امنیت خبرنگاران تدابیر ویژهای را روی دست بگیرند. این تدابیر، مستلزم میکانیزمی است که وزارت اطلاعات و فرهنگ آمادگی کامل خود را برای تدوین آن دارد.»
به گفتهی آقای زهیر، هیئت گفتوگوکنندهی دولت افغانستان، باید تامین امنیت خبرنگاران را در اولویت کاری اش قرار دهد و شورای عالی مصالحهی ملی نیز، باید با گروه طالبان در راستای حفظ جان خبرنگاران به تفاهم حداقلی برسد.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، از نهادهای حامی خبرنگاران و کشورهای خارجی نیز خواست تا بر گروههای تروریستی فشار وارد کنند تا از کشتن خبرنگاران دست بردارند.
او، از خبرنگاران نیز خواست تا دیدگاه شان را در راستای تامین امنیت فزیکی شان، با وزارت اطلاعات و فرهنگ و نهادهای امنیتی در میان بگذارند.
آقای زهیر، تاکید کرد که گروههای درگیر با دولت افغانستان، باید از کشتار غیرنظامیان و خبرنگاران دست بردارند.
او در پاسخ به این پرسش که پشت پروندههای ترور خبرنگاران، دست چه کسانی است؟ گفت: «طالبان بپذیرد یا نپذیرد، مسئول هر نوع اتفاق ناگواری است که در افغانستان رخ میدهد. طالبان عامل خشونت، وحشت و جنگ است. دولت افغانستان با کسی جنگ ندارد؛ بلکه در خط دفاعی است.»
این در حالی است که در جریان کمتر از دو ماه گذشته، پنج خبرنگار و کارمند رسانهای در افغانستان کشته شده اند.
یما سیاوش، گویندهی پیشین طلوعنیوز در کابل، ملاله میوند، خبرنگاران رادیو – تلویزیون خصوصی انعکاس در ننگرهار، الیاس داعی، خبرنگار رادیو آزادی در ولایت هلمند و رحمتالله نیکزاد، رییس اتحادیهی خبرنگاران غزنی و خبرنگار تلویزیون الجزیره و آسوشیتدپرس، افرادی اند که در جریان کمتر از دو ماه گذشته ترور شده اند.
همچنان به تازگی، فردین امینی، گویندهی آریانانیوز نیز به گونهی مرموز در کابل جان باخت.