بین المللسیاست

جامعه جهانی خواستار تشکیل فوری شورای عالی مصالحه شد

هیأت مذاکره ‌کنندۀ حکومت و طالبان به توافق روی کارشیوه گفت‌وگو نزدیک شده‌اند. اما هنوز از تشکیل شورای رهبری صلح خبری نیست.

اتحادیۀ اروپا، سفارت‌های امریکا و بریتانیا در بیانیه‌های جداگانه از حکومت خواستند که هرچه زودتر کار شورای عالی مصالحه ملی را نهایی سازد. عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی از پیام‌های نهادهای بین‌المللی استقبال کرد.

نمایندگان کشورهای اروپایی دو روز پس از کنفرانس جینوا در مورد افغانستان در اعلامیه مشترک با مهم خواندن شورای عالی مصالحه‌ ملی به عنوان یک مرجع مشورت دهنده در ارتباط با صلح، خواهان نهایی‌شدن هرچه سریع تر تشکیلات و آغاز به کار عاجل شورای رهبری و مجمع عمومی شورای عالی مصالحه ملی شد.

در بیانیه‌ اتحادیه اروپا از شورای عالی مصالحه‌ ملی به عنوان عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری در مسائل مربوط به صلح یاد شده و همچنین آمده است:« اعضای این شورا باید علاوه بر رهبران سیاسی، از اعضای متکثر مانند گروه‌های زنان، قربانیان جنگ، رهبران اقلیت‌های مذهبی، جوانان و سازمانهای جامعه مدنی باشند.»

در همین حال سفارت امریکا نیز از این تصمیم اتحادیه اروپا استقبال کرده است.

راس ویلسن، شارژدافیر امریکا در کابل در تویتی نوشت من اعلامیه اتحادیه اروپا درباره اهمیت تشکیل شورای عالی مصالحه‌ی ملی را کاملاً تأیید می کنم و خواهان آتش بس و صلح پایدار هستم. شورای عالی مصالحه‌ی ملی راهنمایی اساسی و اصلی برای مذاکرات و گامهای بعدی صلح را ارائه می دهد.»

طبق این بیانیه، دست‌یابی به صلح پایدار از طریق اتحاد قوی سیاسی در کنار جمهوریت که در آن به حقوق و خواسته ‌های مردم اهمیت داده شود و صداهای همه افغان‌ها شنیده شود، ممکن است.

سفارت بریتانیا در کابل نیز خواستار نهایی‌شدن فوری تشکیلات شورای عالی مصالحه ملی و فعال‌شدن این شورا شده است.

نماینده‌گی سیاسی اتحادیه اروپا روز گذشته نیز درخواست مشابهی را مطرح کرده بود.

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی از این درخواست ها وپیغام ها استقبال کرده و وعده داده است که مجمع رهبری این شورا به ‌زودی تشکیل می‌شود.

سفارت بریتانیا روز جمعه، هفتم قوس در توییتی نوشت خواستار تشکیل فوری شورای عالی مصالحه ملی و شروع کار این شورا برای هدایت و مدیریت گفت‌وگوهای صلح است.

بریتانیا تأکید کرده است که این شورا باید فراگیر باشد و از نماینده اکثریت جامعه افغانستان باشد تا به این ترتیب، دیدگاه‌های زنان، اقلیت‌ها و سایر گروه‌ها به طوری جدی مورد توجه قرار گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا