همه می دانیم که پاکستان هنوز از سیاست عمق استراتژیک خود در قبال افغانستان که به مدد جنگجویان طالبان امکان پذیر شده دست برنداشته است.
این گروه در حال حاضر با امضای توافق نامه صلح با امریکا که تا آستانه شریک شدن در قدرت سیاسی در افغانستان پیش رفته اند سرمست از امتیازات انبوهی که به کمک پاکستان از امریکا به دست آورده اند حملات تهاجمی و انتحاری خود در ولایات مختلف افغانستان به ویژه ولایات هلمند، کندوز و قندهار را افزایش داده اند.
هیات مذاکره کننده طالبان از سوی دیگر از مذاکرات بین الافغانی دوحه نیز ناامید نیستند و خطاب به جو بایدن رئیس جمهوری احتمالی امریکا گفته اند که توافق نامه صلح آنها با ترامپ نباید فراموش شود.
در چنین حال و هوایی قرار است امروز پنج شنبه عمران خان نخست وزیر پاکستان برای پاره ای از صحبت ها در مورد گسترش روابط دو جانبه و نیز پروسه صلح به کابل بیاید و با مقامات افغانستانی صحبت و گفت و گو کند.
به این مناسبت امروز پنج شنبه در کابل رخصتی اعلام شده تا با کاهش رفت و آمدها احتمال حملات انتحاری و انفجاری کمتر شود. این تصمیم دلایل امنیتی دارد.
به باور کارشناسان اما این اقدام دولت برای جلوگیری از حملات احتمالی نمی تواند عاقلانه باشد چراکه حملات انتحاری و انفجاری در افغانستان توسط گروه دست پرورده پاکستان انجام می شود و براساس عرف سیاسی هیچ گروهی ارباب و ولی نعمت خود را هدف قرار نمی دهد. به ویژه زمانی که ارباب برای حل خادمان خود سفر کرده باشد.
عمران خان به احتمال زیاد در گفت و گو با رهبران افغان برای شکست بن بست صلح دوحه تلاش خواهد کرد. بنابراین برای تروریستان معنایی ندارد که بخواهند سفر عمران خان را مختل کنند یا سفر را به کام وی تلخ نمایند.
با این وصف چه شهر شلوغ باشد و چه خلوت چیز خاصی از نوع حملات تروریستی در کابل اتفاق نخواهد افتاد. مگر اینکه گروه دیگری غیر از گروه های تروریستی بخواهد کاری انجام دهد. این گروه می تواند شامل کسانی باشد که ظاهرا در دولت هستند اما برای رسیدن به اهداف خود حملات تروریستی را علیه دولت طراحی می کنند.