سیاستِتیتر یک

گفت و گوهای قطر ممکن است نتیجه ندهد

اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع، می‌گوید مطمین نیست گفت‌وگوهای قطر به نتیجه‌ی مثبتی بینجامد زیرا گروه طالبان هیچ اراده‌ای برای برقراری صلح در افغانستان ندارد.

آقای خالد که روز سه‌شنبه (۲۷ عقرب)، در مجلس نمایندگان سخن می گفت، افزود اگر سال گذشته گفت‌وگوهای صلح آغاز نمی‌شد، شاید تا اکنون نیروهای دفاعی و امنیتی دست‌آوردهای زیادی می‌داشتند.

او افزود: «بعد از قطر به حالت دفاعی رفتیم. دشمن از قطر به عنوان چال و فریب استفاده کرد و تا حالا هم هیچ تصمیمی نه به خاطر برقراری صلح و نه به خاطر کاهش خشونت گرفته است. مطمئن نیستیم که گفت‌وگوهای صلح نتیجه بدهد؛ اما به این معنا هم نیست که مخالف گفت‌وگوها هستیم.»

به گفته‌ی آقای خالد، هر صدایی که از هر گوشه‌ی افغانستان برآید و بتواند صلح را به این کشور بیاورد و ضامن دست‌آوردهای دو دهه‌ی گذشته باشد، ارتش از آن حمایت می‌کند.

او گفت: «هیچ‌گاه مخالف صلح نبودیم، اما هیچ اراده‌ای در دشمن و حامیان منطقه‌ای و بین‌المللی‌اش نمی‌بینیم. تا هنوز هم در کراچی و راولپندی خانه دارند و زخمی‌های شان را تداوی می‌کنند.»

آقای خالد، با اشاره به نگرانی شهروندان نسبت به خروج نیروهای خارجی از افغانستان، گفت ممکن است شمار نیروهای خارجی کم و یا حتا بیش‌تر شود؛ اما تمام آن‌ها بیرون نخواهند شد.

او علاوه کرد حتا با خروج نیروهای خارجی از افغانستان نیز، نیروهای ارتش می‌توانند از کشورشان دفاع کنند. به گفته‌ی او، در حال حاضر ۹۶ درصد عملیات نظامی را نیروهای افغان انجام می‌دهند و تنها در ۴ درصد آن، نیروهای خارجی نقش دارند که بیش‌تر حملات هوایی را در بر می‌گیرد.

سرپرست وزارت دفاع، هم‌چنان گفت بخش کشفی این وزارت، در حال حاضر ۶۰ درصد افغانستان را پوشش می‌دهد. او افزود تا سال آینده، با کارگذاری دوربین‌های «درون»، ۴۰ درصد دیگر نیز زیر پوشش کشفی قرار خواهد گرفت.

آقای خالد، گفت سیستم کاغذی در وزارت دفاع، از بین رفته و در حال حاضر، سیستم الکترونیکی فعال شده و با تطبیق کامل آن، از فساد، به ویژه جلوگیری از حضور سربازان خیالی در صفوف نیروهای ارتش، جلوگیری خواهد شد.

او خاطرنشان کرد تا سال آینده، نیروهای کوماندوی ارتش با سلاح‌های بیش‌تری مجهز خواهند شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا