سیاست

مسئولیت تامین امنیت دانشگاه‌های خصوصی افغانستان به وزارت داخله واگذار می‌شود

سخنگوی اداره محافظت عامه نیز گفته پس از این، مسئولان مراکز تحصیلی خصوصی مکلف‌اند که برای تامین امنیت این نهادها از نیروهای این اداره استفاده کنند.

پس از حمله مهاجمان به دانشگاه کابل و برخی از مراکز آموزشی در پایتخت، نگرانی‌ها نسبت به چگونگی تامین امنیت سائر نهادهای تحصیلی و آموزشی بیشتر شده است.

امنیت مراکز تحصیلی دولتی در حال حاضر توسط وزارت داخله و امنیت مراکز تحصیلی خصوصی توسط خود این نهادها تامین می‌شود.

آن طوری که در وبسایت وزارت تحصیلات عالی آمده در حال حاضر ۳۹ دانشگاه و موسسه دولتی و همچنین ۱۲۷ دانشگاه و نهاد تحصیلی خصوصی در سراسر کشور فعال هستند.

طارق آرین، سخنگوی وزارت داخله گفت پس از افزایش نگرانی‌ها، تا کنون مسئولان ده مرکز تحصیلی خصوصی به خاطر دریافت خدمات امنیتی به این وزارت مراجعه کرده‌اند.

به گفته وی، کار روی نهایی سازی قراردادها میان این وزارت و مسئولان مراکز تحصیلی خصوصی جریان دارد و پس از تکمیل قرارداد روند ارایه خدمات امنیتی به این مراکز آغاز می‌شود.

او گفت قرار است اداره محافظت عامه در برابر یک “قرارداد انتفاعی” خدمات امنیتی را بر اساس نیازمندی این نهادها در اختیار آن‌ها قرار بدهد.

سخنگوی وزارت داخله فرصت زمانی خاصی را در این زمینه تعیین نکرد اما گفت بهتر است هر چه زودتر مسئولیت امنیت نهادهای تحصیلی خصوصی به نیروهای تصدی محافظت عامه واگذار شود.

نیروهای تصدی محافظت عامه از تشکیلات نظامی است که در بخش‌های تامین امنیت برنامه‌های توسعه‌ای دولت افغانستان، برنامه‌های بخش خصوصی، تامین امنیت پروژه‌های نهادهای بین‌المللی و تامین امنیت کاروان تدارکات ناتو فعالیت می‌کنند.

مسئولان در این تصدی گفته‌اند آماده‌اند به شمول کابل در سراسر افغانستان برای نهادهای علمی و آموزشی خدمات امنیتی ارایه کنند.

ضیا ودان، مسئول بخش مطبوعات این اداره گفت پس از این مسئولان مراکز تحصیلی خصوصی مکلف‌اند که برای تامین امنیت این نهادها از نیروهای این اداره استفاده کنند.

مسئولان دانشگاه‌های خصوصی تا هنوز در این مورد ابراز نظری نکرده‌اند.

اما وزارت تحصیلات عالی از تصمیم تازه وزارت داخله استقبال کرده است. حامد عبیدی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی گفت که این وزارت از هر طرحی که منجر به تامین بهتر امنیت مراکز تحصیلی خصوصی شود، استقبال می‌کند.

پس از حمله به دانشگاه کابل، برخی از دانشجویان با برگزاری اعتراضاتی خواستار تامین امنیت مراکز تحصیلی شده بودند.

در تاریخ ۱۲ عقرب مهاجمان مسلح به دانشگاه کابل حمله کردند که در نتیجه ۲۲ نفر کشته و ۲۲ تن دیگر زخمی شدند. مقامات گفته‌اند همه کشته شدگان این حمله غیرنظامی و اکثریت‌شان دانشجویان دانشگاه کابل بودند.

تابستان سال گذشته نیز یک انفجار انتحاری در مقابل ورودی دانشگاه کابل، ۸ کشته و ۳۳ زخمی به جا گذاشت.

حمله به مراکز آموزشی در افغانستان بی پیشینه نیست در تاریخ سوم عقرب مرکز آموزشی “کوثر دانش” در غرب کابل هدف حمله انتحاری قرار گرفت. در این حمله دست‌کم ۲۴ نفر کشته و ۵۷ نفر دیگر زخمی شدند. همه قربانیان جوانان بودند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا