برگزیده هاسیاست

نمایندگان غیرحاضر و فیس بوک باز مجلس را به زانو در آورده اند

با وجودی‌ که مجلس نماینده‌گان ۲۵۰ عضو دارد، اما اکثر اعضای آن در نشست‌های عمومی مجلس حاضر نمی‌شوند. غیرحاضری اعضای مجلس نماینده‌گان هرچند بحث تازه‌ای نیست، اما در این روزها به گفته‌ی نماینده‌گان حاضر در مجلس، به یک رسم بدل شده است؛ طوری‌ که روز چهارشنبه به دلیل تکمیل نبودن نصاب، یک قانون از تصویب باز ماند. این روند اما با واکنش‌های تند سایر اعضای مجلس نماینده‌گان روبه‌رو شده است. شماری از نماینده‌گان، از رییس مجلس انتقاد کردند و خواستند وکلای غیرحاضر را نظر به اصول وظایف داخلی از مجلس کشیده و معاش‌شان را قطع کند. از سویی‌ هم شماری دیگر از اعضای مجلس نماینده‌گان، برخی از همکاران‌شان را به «پوپولیست بودن» متهم کردند. به گفته‌ی ‌آن‌ها، شماری از وکلای مجلس برای‌ این‌که به موکلان‌شان نشان دهند که در مجلس حاضر اند و از حقوق‌شان دفاع می‌کنند، در ساعت امتیازی صحبت می‌کنند و ویدیوی آن را در شبکه‌های اجتماعی به نشر می‌رسانند. به این ترتیب پس از ساعت امتیازی که جلسه رسمی شروع می‌شود، مجلس را ترک می‌کنند.

خالد اسد، نماینده مردم پکتیکا در مجلس نماینده‌گان، از غیرحاضری دوام‌دار تعدادی از اعضای مجلس نماینده‌گان انتقاد کرد و گفت، به دلیل تکمیل نبودن نصاب، چندین قانون و فرمان از تصویب بازمانده است. او از رییس مجلس نماینده‌گان خواست که با نماینده‌گان غیرحاضر مطابق اصول وظایف داخلی مجلس برخورد کند. وی بیان داشت که روزهای غیرحاضری اعضای مجلس معلوم است، از این رو مطابق اصول و طرزالعمل باید از جلسه کشیده و یا هم معاش‌شان قطع شود. این در حالی است که برای تکمیل شدن نصاب، حداقل ۱۲۷ عضو مجلس حاضر باشند تا مجلس بتواند قانون و یا فرامین را به رأی بگذارد.

حجت‌الله خردمند، نایب منشی مجلس نماینده‌گان، ضمن تأیید غیرحاضری برخی از وکیلان بیان داشت که در ساعت امتیازی مجلس اکثر نماینده‌گان حضور دارند، اما با ختم ساعت امتیازی بخش بزرگی از آن‌ها منتظر جلسه رسمی نمی‌مانند و مجلس را ترک می‌کنند. او به عنوان نمونه به حاضری روز چهارشنبه این مجلس اشاره کرد و گفت که در ساعت امتیازی ۱۸۰ وکیل حاضری‌شان را امضا کرده‌اند، اما با ختم ساعت امتیازی، کم‌تر از ۶۰ وکیل در تالار مانده‌اند.

از جانب دیگر نایب منشی مجلس نماینده‌گان برخی از همکارانش را به عوام‌فریبی متهم کرد. او گفت، اکثر وکیلان برای این‌که در ساعت امتیازی صحبت و ویدیوی آن را ثبت کنند، حاضر می‌شوند و سپس مجلس را ترک می‌کنند. خردمند افزود، این وکیلان برای این‌که به موکلان‌شان نشان دهند که در مجلس حضور دارند و از حقوق‌شان دفاع می‌کنند، در ساعت امتیازی حرف می‌زنند و ویدیوی سه دقیقه‌ای‌شان را در شبکه‌های اجتماعی به نشر می‌رسانند. وی تصریح کرد که آن‌ها فقط می‌آیند و حرف می‌زنند و تالار را ترک می‌کنند. او گفت: «ما همین حالا قانون برای رای‌گیری داریم. این قانون برای کیست؟ برای موکلان‌شان است. چرا نمی‌نشینند و کارت سرخ و سبزشان را بالا نمی‌کنند و وظیفه‌‌ی‌شان را اجرا نمی‌کنند؟ این به جز پوپولیستی و عوام‌فریبی، چیز دیگری نیست.»

بلقیس روشن، نماینده مردم ولایت فراه، نیز از غیرحاضری همکارانش انتقاد کرد و گفت که باید همانند ادارات دولتی برای نماینده‌گان مجلس نیز حاضری الکترونیکی ایجاد شود. او گفت که با این روش زمان دقیق دخول و خروج نماینده‌گان از مجلس مشخص می‌شود که در کدام ساعت می‌آیند و در کدام ساعت دوباره خارج می‌شوند. از سوی دیگر خانم روشن رییس مجلس را به ناتوانی در تطبیق قانون متهم کرد و گفت، با وجودی ‌که ۲۵۰ وکیل در مجلس هستند، اما در نشست‌ها کم‌تر از ۱۰۰ نفر حاضر می‌شوند. او از فریدون مومند، نماینده مردم ننگرها، امان‌الله گذر، نماینده مردم ولایت کابل، حبیب‌الرحمن سیاف، نماینده مردم کابل و میرویس یاسنی، نماینده مردم ننگرهار به عنوان غیرحاضران یاد کرد و از رییس مجلس خواست که با آن‌ها مطابق قانون برخورد کند.

هم‌چنان خانم روشن از بر‌خورد دوگانه رییس مجلس با نماینده‌گان انتقاد کرد. او گفت با وجودی‌ که یک بار در سفرش به ولایت بامیان به پارلمان رقعه نیز داده و از مجلس رخصت خواسته است، با آن‌ هم خانه حاضری‌اش قید شده و به عنوان غیرحاضر حساب شده است. او گفت: «یک روز رقعه نوشته کردم در بامیان می‌رفتم، با آن‌ هم نامم در جمع غیرحاضران بوده است، اما شاهزاده‌هایی که هیچ نمی‌آیند، نام‌شان در صدر لیست امضا‌کننده‌گان است. این‌ها بعد از سه ماه می‌آیند حاضری‌ها را امضا می‌کنند.»

با این‌همه او از رییس مجلس خواست که باید مطابق اصول وظایف داخلی مجلس برخورد شود و معاش غیرحاضران قطع و به مأموران و کارمندان پایین‌رتبه دولت داده شود. گفتنی است که یک عضو مجلس زمانی از جلسه کشیده و معاشش قطع می‌شود که ۴۵ روز در مجلس حضور نداشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا