سیاست

گزارش رویترز صحت ندارد و موارد اختلافی روی طرزالعمل مذاکرات همچنان باقی ست

پس از سه ماه گفتگو و رایزنی ها، هیئت مذاکره کننده حکومت می گوید گزارش خبرگزاری رویترز مبنی بر توافق تیم مذاکره کننده حکومت و طالبان روی طرزالعمل مذاکرات حقیقت ندارد.

هیئت مذاکره کننده حکومت افغانستان می گوید: «خبر نشرشده از سوی خبرگزاری رویترز در پیوند به نهایی شدن طرزالعمل جلسات مذاکرات صلح صحت ندارد».

آنان در مورد چگونگی پیشرفت مذاکرات دوحه جزییات بیشتر ندادند.

احمدالله واثق، معاون کمیسیون فرهنگی طالبان نیز در توییتی نگاشت: «برخی از رسانه ها گزارش داده اند که تیم های مذاکره کننده در مورد طرزالعمل مذاکرات توافق کرده اند و جلسات در دستور کار قرار می گیرد.»

واثق تاکید کرده این گزارش ها بی اساس و خلاف واقع است.

این در حالی است که خبرگزاری رویترز امروز سه‌شنبه (۱۵میزان) به نقل از سه منبع رسمی اش گزارش داده است تیم مذاکره کننده حکومت افغانستان و طالبان بر سر یک طرز العمل کاری که مقررات اساسی را برای پیشبرد گفتگوهای صلح در دوحه تعیین می کند، توافق کرده اند.

این منابع به رویترز گفته اند تیم مذاکره کننده حکومت افغانستان و طالبان با کمک مقامات آمریکایی روز دوشنبه در مورد ۱۹ اصول توافق کردند یک طرزالعمل را تشکیل می دهد که برای جلوگیری از فروپاشی گفتگوهای صلح دنبال می شود.

مذاکرات بین دولت افغانستان و طالبان ماه گذشته در پایتخت قطر آغاز شد و هدف آن پایان دادن به دهه ها جنگ در افغانستان است.

اما انچه تاکنون این روند را طولانی کرده بود و مانع آغاز مذاکرات رسمی میان هیئت دوطرف پنداشته می شد وجود اختلافات و عدم توافق روی نهایی سازی طرزالعمل مذاکرات بود.

هیچ میانجی در مذاکرات صلح وجود ندارد

در همین حال حمدالله محب مشاور امنیت ملی افغانستان که در سفر رسمی رییس جمهور را در دوحه قطر همراهی می کند به رسانه ها گفته است مذاکره صلح تنها میان نمایندگان افغانستان و طالبان به طور مستقیم صورت می گیرد.

محب افزود در این مذاکرات هیچ میانجی حضور ندارد و این پروسه تنها میان دو تیم است و هر موافقه که صورت می گیرد باید افغانی باشد.

مشاور امنیت ملی تاکید کرد: «ما نمی توانیم یک عنصری که در مذاکرات شامل نیستند را شامل بسازیم.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا