سیاستِتیتر یک

زندان جغرافیایی بامیان شکسته می شود

رئیس جمهور غنی در سفرش به ولایت مرکزی بامیان، بر تکمیل کار پروژه‌های انکشافی از جمله پروژه‌های سرک‌سازی و تامین برق تاکید کرد و گفت با تکمیل کار این پروژه‌ها بامیان دیگر زندان جغرافیایی افغانستان نخواهد بود.

آقای غنی بامداد روز یک‌شنبه، ۳۰ سنبله به همراه معاونین خود و شماری دیگر از مقام‌های حکومتی به ولایت بامیان رفت. این پنجمین سفر آقای غنی به این ولایت است.

رئیس جمهور پیش از این نیز در جریان سفرهایش وعده‌های مشابهی به باشندگان این ولایت داده بود و به همین دلیل در جریان سفر او، شماری از باشندگان بامیان از آقای غنی انتقاد کردند که به وعده‌هایش عمل نکرده است.

برخی از فعالان مدنی بامیان نیز که می‌خواستند، گردهمایی اعتراضی برپا کنند با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شدند.

این فعالان مدنی می‌گویند، کار پروژه‌های چون برق‌رسانی به بامیان، سرک گردن دیوال، سرک یکاولنگ- بامیان، سرک یکاولنگ – دره صوف و سرک دوشی- بامیان از شمار پروژه‌های دولت است که باید تا کنون تطبیق می‌شد ولی به گفته آن‌ها هیچ یک از این پروژه‌ها تا کنون به پایه اکمال نرسیده است.

اما رئیس جمهور و معاونین او بر اراده جدی و قاطع رهبری حکومت مبنی بر تعهداتی که به مردم سپرده شده است تاکید کردند. محمداشرف غنی گفت «بامیان دیگر زندان جغرافیایی افغانستان نخواهد بود و تفاوت اساسی در مقدار سرمایه‌گذاری در این ولایت آمده است، زیرا ما به وحدت ملی و انکشاف متوازن متعهد هستیم.»

محمداشرف غنی گفته که "بامیان دیگر زندان جغرافیایی افغانستان نخواهد بود"

اشرف غنی گفت در آینده نزدیک برق ۲۲۰ کیلوولت نیز به این ولایت خواهد رسید.

رئیس جمهور، در این سفرش از جریان کار احداث سرک یکاولنگ- دره صوف نیز دیدن کرد. این جاده با هزینۀ ۲۰۴.۹ میلیون دلار ساخته می‌شود و ولایت بامیان را به شمال کشور وصل می‌سازد. این جاده ۱۷۸ کیلومتر طول دارد و ۱۰۴ کیلیومتر آن در ولایت بامیان واقع شده است.

کار ساخت این جاده در ماه اگست ۲۰۱۷ آغاز شد و قرار است تا ماه فبروری سال آینده به پایان برسد. مسئولان شرکت ساخت این جاده گفتند تا کنون ۲۲ درصد در ساخت این سرک پیشرفت داشته‌اند.

همچنین رئیس جمهور، سرمایه‌گذاری در بخش فرهنگی و توریسم بامیان را یکی از اولویت‌های مهم حکومت خواند، بر استملاک مناطق باستانی و بازساری آثار تاریخی این ولایت تاکید کرد و گفت باید یک تحول عظیم در عرصه گردشگری در کشور به وجود آید.

در همین حال، مقام‌های محلی و باشندگان بامیان، خواهان سرعت بخشیدن در کار این پروژه‌ها شده و بر تطبیق بیشتر پروژه‌های عمرانی، افزایش حضور زنان در ادارات دولتی، استخراج معیاری معادن این ولایت و توجه بیشتر به صنعت گردشگری این ولایت شده‌اند.

بامیان در مرکز افغانستان، از شمار ولایت‌های آرام کشور است اما مسیرهای منتهی به این ولایت هر از گاهی شاهد ناامنی است. این ولایت با آنکه مقصد اصلی گردشگران خارجی و داخلی دانسته می‌شود اما صنعت گردشگری، هنوز نتوانسته زندگی مردم را بهتر کند. فقر، گرسنگی و بیکاری از مشکلات عمده ساکنان بامیان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا