“طالبان از سوی پاکستان حمایت مالی و لوجیستکی می شوند”

دیوید اس سیدنی که معاون دستیار وزارت دفاع ایالات متحده برای افغانستان و پاکستان در طی سالهای 2009 تا 2013 بود می گوید “تمامی مهمات جنگی و بمب هایی که طالبان در خاک افغانستان استفاده می کرده اند نشان گر این است که این گروه از حمایت مالی و لوجیستکی برخوردار بودند تا بتوانند این تجهیزات جنگی را از انبارهای خود در پاکستان به هر نقطه ای از افغانستان که نیاز دارند انتقال دهند.
آقای سیدنی که در نشست کنگره آمریکا صحبت می کرد افزود طالبان فراتر از دریافت حمایت های مالی و لوجیستکی از منابعی در پاکستان، اکثر جنجگویان خود را از قومیت پشتون که در مساجد افراطی در نوار مرزی پاکستان و افغانستان آموزش دیده اند بدست می آورد.
وی همچنین علاوه کرد اکثر این جنگجویان از خانواده هایی هستند که سال ها پیش به دلیل جنگ و ناامنی افغانستان را به مقصد پاکستان ترک کرده بودند، و بسیاری دیگر در همان پاکستان به دنیا آمده اند و در همانجا آموزش دیده اند و اولین سفر خود را به افغانستان برای انجام حملات انتحاری انجام می دهند.
آقای سیدنی می گوید که تمامی حملاتی که در کابل و ولایت خوست از سوی شورشیان انجام می شود تحت مسئولیت شبکه حقانی است؛ شبکه ای که سال هاست با سازمان استخباراتی پاکستان در ارتباط می باشد.
سیدنی به مقامات افغانستان هشدار داد که با شورشیانی روبرو هستند که مانند 14 سال پیش با تجهیزات کامل آماده اند تا حملات زمستانی و از پیش طرح ریزی شده خود را در زمستان 2016 عملی سازند.
اندرو ویلدر معاون موسسه صلح آمریکا که در همین نشست نیز حضور داشت گفت اصلی ترین هدف و استراتژی پاکستان در افغانستان این است تا از نفوذ بیشتر هند در این کشور خودداری کند.
وی گفت بیشتر از دو دهه است که طالبان و شبکه حقانی یکی از مهمترین استراتژی ها نظامیان پاکستان برای جلوگیری از نفوذ هند در افغانستان می باشد.
آقای ویلدر همچنین افزود بیش از یک دهه است که آمریکا و ناتو تلاش می کنند تا پاکستان را ترغیب کنند دست از حمایت از طالبان و شبکه حقانی بردارد و برای این شورشیان پناهگاه فراهم نکند، اما این کاملا آشکار است که پاکستان با این استراتژی چندین ساله خود بعید است به یکباره دست از این تصمیم خود بردارد.
1 دیدگاه