کسانیکه تا این لحظه عضویت در شورای عالی مصالحه را رد کرده اند
رییسجمهور غنی با صدور فرمانی هیأت رهبری و اعضای شورای عالی مصالحه را تعیین کرد. بلافاصه پس از فرمان ریاستجمهوری برخی چهرههای سیاسی از عضویت در تشکیل شورای مصالحه خودداری کردند.
این فهرست ۴۸ نفری شامل چهرههای سیاسی، جهادی، دولتی و فعالان مدنی اند. در این فهرست ۱۹ شخصیت جهادی و سیاسی، نه مقام حکومتی و هشت زن فعال مدنی وسیاسی شاملاند.
بربنیاد این فرمان عبدالله عبدالله رهبری این شورا را بر عهده دارد و نیز شماری از چهره های سیاسی و جهادی افغانستان به ویژه حامد کرزی، عبدالرب رسول سیاف، گلبدین حکمتیار، محمد کریم خلیلی، محمد محقق، مارشال عبدالرشید دوستم، محمد یونس قانونی، عطا محمد نور، منصور نادری، اسماعیل خان، صلاح الدین ربانی ، حامد گیلانی و شماری دیگر از این چهره ها اعضای رهبری این شورا اند.
حامد کرزی عضویت در این شورا را رد کرده و گفته است که در هیچ تشکیل دولتی عضو نخواهد شد.
صلاحالدین ربانی رییس جمعیت اسلامی نیز از عضویت در شورای مصالحه خودداری کرده است. او گفته که پدرش را در راه صلح قربانی کرده، اما دربارۀ عضویتش در شورای مصالحه با وی مشوره صورت نگرفته است.
رحمتالله نبیل، نامزد پیشین ریاست جمهوری با کلمات تند از تشکیل شورای رهبری مصالحه انتقاد کرده است. او گفت: «فنا شدهگان سیاسی افغانستان که چند صباحی از عمر سیاسیشان باقی نمانده است؛ پس از بحرانیسازی انتخابات و نتایج آن، در یک معاملۀ ننگین دیگر، تشکُلی را زیر نام شورای مصالحه ملی که در واقع شورای معامله ملی نزد مردم افغانستان شهرت دارد را بهصورت وقیحانه بنا نهادند.»
کمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز از کمرنگ بودن حضور زنان و جوانان در این شورا انتقاد کرده است.
همزمان با این فرمان، اشرف غنی در حکم جداگانه ای عبدالسلام رحیمی را به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در امور صلح برگزیده است. رحیمی در فهرست اعضای رهبری شورای عالی مصالحه نیز به عنوان معاون شورای عالی صلح گماشته شده است. به این ترتیب عبدالله عبدالله که رهبری این شورا را بر عهده دارد، هفت معاون خواهد داشت.
شورای عالی مصالحه بربنیاد توافق سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله و عبدالله پس از کشمکش های انتخاباتی ایجاد شد. عبدالله عبدالله تاکنون در باره فرمان تازه تشکیل اعضای شورای عالی مصالحه چیز نگفته است.
رئیس جمهور افغانستان اعضای شورای عالی مصالحه ملی را پس از آن گماشت که دو روز پیش عبدالله عبدالله از احتمال آغاز زود هنگام گفتگو های بین الافغانی خبر داد. طالبان تاکنون در باره اعضاء و هیئت رهبری شورای عالی مصالحه ابراز نظر نکرده اند.