مصاحبه و گزارش

مراسم عاشورای حسینی در سایه ناامنی و کرونا در کابل برگزار شد

مراسم روز عاشورا در کابل با تدابیر شدید امنیتی و در سایه ترس از حملات نیروهای شورشی برگزار شد.

در تمام شهر کابل به خصوص در مناطق شیعه نشین شهر تدابیر شدید امنیتی اعمال شده بود، در کنار حضور سنگین نیروهای امنیتی، وزارت داخله از طریق نیروهای مردمی تلاش کرده بود تا آنها نیز در تامین امنیت عاشورا سهم بگیرند. با این وجود این تدابیر شدید، اما بیشتر راه های منتهی به مراکز عزاداری مسدود بود.

در همین خصوص همزمان گزارش شده است با توجه به جاری شدن سیل در ولایت پروان و ۱۳ ولایت دیگر، تعدادی از حسینیه‌ها نذورات‌شان را برای مردم پروان بردند و در میان آنان توزیع کردند.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان همراه با امرالله صالح و سرور دانش، معاونین خود در “حسینیه بقیة‌الله الاعظم” در غرب کابل در مراسم عاشورا شرکت کرد.

آقای غنی قبل از حضور در این مراسم از شفاخانه صد بستر دشت برچی که در حمله شورشیان بخشی از آن ویران و بیشتر از ۲۵ نفر در آن کشته و ده ها تن زخمی شده بودند، دیدار کرد.

او در این مراسم گفت جمهوریت نظام خواست تمام مردم افغانستان است و دوره‌ای که یک اقلیت کوچک بر همه چیز حاکم بود، گذشته است.

آقای غنی همچنین خطاب به مردم گفت از صلح ترس نداشته باشند، “صلح معنایش معامله سیاسی نیست. صلح همان خواست مردم افغانستان است که ختم خشونت باشد”.

او از مشارکت مردم در تامین امنیت دهه محرم قدردانی کرد و گفت این بخش، نمونه واضح از میثاق امنیتی افغانستان است و یک نمونه موفق از همکاری با نهادهای امنیتی و باید در سراسر افغانستان از آن الگو گرفته شود.

امرالله صالح، در این مراسم همبستگی میان مردم و مذاهب مختلف افغانستان را ستود و گفت با تمام تلاش‌های دشمنان، هیچ کس نتوانست بین شیعه و سنی خط فاصله بیاندازد.

او افزود «همه با جوهر عاشورای حسینی آشنا هستیم و وقتی بحث عدالت به میان می‌آید، همه ما از یکجا آب می‌خوریم.»

آقای دانش نیز در این مراسم گفت مردم افغانستان در راه بقا و حفظ و تقویه جمهوریت قربانی‌های بی‌شماری داده‌اند. به گفته او تنها در همین محل دشت برچی در طول چند سال اخیر صدها مرد و زن و حتی کودکان نوزاد و مادران باردار قربانی شده‌اند. او گفت:”دشمنان جمهوریت بدانند که در راه جمهوریت و در واقع در راه عزت و آزادی و کرامت خود به هر اندازه که لازم باشد قربانی خواهیم داد.”

در مراسم دیگری محمد کریم خلیلی، رئیس پیشین شورای عالی صلح تاکید کرد از فرصت پیش آمده برای صلح باید استفاده بهینه شود.

او گفت که چند سال قبل ملاهبت الله، رهبر طالبان هیأت مذاکره کننده خود را به هلمند فرستاده بود و رئیس جمهور غنی برای فرستادن هیأت مذاکره دولت به هلمند از او ۲۰ روز وقت خواست اما تا امروز پاسخ نداده است.

محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان نیز در سخرانی‌اش به مناسبت روز عاشورا گفت جمهوریت و ارزش های قانون اساسی در جریان گفت‌وگو های صلح، به معامله گرفته نخواهند شد.

او از حکومت و گروه طالبان خواست تا فرصت پیش آمده برای صلح را از دست ندهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا