سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان میگوید، تعزیرات و وضع محدویتها بر ملاعبدالغنی برادر، معاون دفتر سیاسی این گروه در قطر و سراجالدین حقانی، رهبر کنونی شبکۀ حقانی موضوع تازه ای نیست.
آقای شاهین در واکنش به وضع تعزیرات بر شماری از اعضای رهبری طالبان و شبکۀ حقانی از سوی پاکستان گفت این تعزیرات چند سال پیش از سوی شورای امنیت سازمان ملل بر شماری از اعضای رهبری این گروه وضع شده است.
به گفتۀ شاهین، با آن که در گذشته اعضای رهبری این گروه اجازۀ سفر به دیگر کشورها را نداشتند، اما اکنون به گونۀ موقت اجازۀ سفر به برخی از کشورها را دارند.
وزارت خارجۀ پاکستان گزارش داد اسلامآباد بر ملاعبدالغنی برادر، معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر و سراجالدین حقانی، رهبر کنونی شبکۀ حقانی و شماری از اعضای این گروه تعزیرات و محدویتهای مالی وضع کرده است.
بر بنیاد این تعزیرات، داراییهای این افراد ضبط خواهد شد، بر سفرهایشان محدودیت وضع میشود و حق حمل سلاح را نیز نخواهند داشت.
نام سراجالدین حقانی، رهبر شبکۀ حقانی در فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد.
بر بنیاد این گزارش، این اقدام پاکستان برای عملیساختن تعهدات این کشور برای معیارهای مورد نظر گروه ویژۀ اقدام مالی (FATF) در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم صورت گرفته است.
ریاست جمهوری میگوید مبارزه با «تروریسم» نیاز به اقدامات عملی دارد و پاکستان باید سالها پیش بر طالبان و شبکۀ حقانی این تعزیرات را وضع میکرد.
دواخان مینهپال، معاون سخنگوی رئیس جمهور گفت: «حکومت افغانستان از قبل خواهان وضع این تعزیرات بود، زیرا لانههای تروریسم در پاکستان است و از سوی این کشور پشتیبانی میشود. به همین اساس دولت افغانستان همواره از پاکستان خواسته است اقدامات عملی را در این راستا داشته باشد.»
پاکستان این تعزیرات را بر اساس قطعنامۀ ۲۲۵۵ سال ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد، بر اعضای رهبری طالبان و شبکۀ حقانی وضع کرده است.
نام پاکستان حدود دو سال پیش در فهرست خاکستری گروۀ ویژۀ اقدام مالی ((FATF گنجانیده شد.
قرار است گروۀ ویژۀ اقدام مالی پیشرفتهای پاکستان در بخش مبارزه با ترویسم را در اواخر سال جاری میلادی بررسی کند.