فرهنگی هنری

نعیم فرحان، از پیشکسوتان تئاتر افغانستان، درگذشت

او از پیشکسوتان و آغازگران هنر تئاتر در افغانستان بود و از ۱۴ سالگی بازی در تئاتر را آغاز کرد.

نعیم فرحان زندگی هنری خود را نخست با خواندن ترانه آغاز کرد اما پس از فراغت از لیسه (دبیرستان) حبیبیه کابل، به چکواسلواکی وقت رفت و از دانشگاه چارلز پراگ، در رشته تئاتر دکترا گرفت.

نعیم فرحان در سال‌های دهه ۴۰ و ۵۰ خورشیدی، نمایشنامه‌های خود را روزانه یا هر هفته در وزارت معارف (آموزش و پرورش) و شهرداری کابل به اجرا می‌گذاشت.

نعیم فرحان

اولین حضور نعیم فرحان، بازی در نمایشنامه “مردی که زن شد” بود و پس از آن در بیشتر از ۱۵۰ نمایشنامه نقش بازی کرد. او در طول زندگی کاریش تعدادی از نمایشنامه‌های مشهور جهان را نیز ترجمه کرد و به روی صحنه برد.

بیشتر کارهای آقای فرحان با همکاری قاسم رشتیا، عبدالقیوم بیسد، رفیق صادق، و مسرور نجیمی که خود از پیشکسوتان عرصه تئاتر در افغانستان بودند، اجرا می‌شد.

نعیم فرحان علاوه بر این خواننده و استاد دانشگاه هم بود و جوانان بسیاری را با هنر نمایش آشنا کرد. او سال‌های زیادی را هم به عنوان رئیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه کابل مشغول به کار بود.

سال‌های دهه ۴۰ و ۵۰ خورشیدی، دروه طلایی تئاتر و هنر نمایش در افغانستان بود. در آن سال‌ها کابل ننداری (سالن تئاتر) کابل، محل اصلی اجرای تئاتر بود. بخش‌هایی از این نمایش‌ها از رادیوی افغانستان هم پخش می‌شد.

با آغاز به کار تلویزیون در افغانستان در اواخر دهه ۵۰، تئاتر راه خود را به تلویزیون نیز باز کرد.

بی بی سی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا