بین المللسیاست

مسائل مورد اختلاف دو کشور بحث و بررسی شد

نمایندگان ارشد ایالات متحده آمریکا و چین روز چهارشنبه در حالی پس از ملاقات با یکدیگر در هاوایی از «گفتگویی سازنده» سخن به میان آوردند که به اختلافات میان دو ابرقدرت اقتصادی بر سر موضوعات مختلف روز به روز افزوده می‌شود.

این ملاقات در حالی انجام شد که در روزهای گذشته مصوبه کنگره ایالات متحده در محکومیت سرکوب اقلیت مسلمان اویغور و نیز ادعای مشاور سابق امنیت ملی آمریکا مبنی بر درخواست کمک دونالد ترامپ از چین برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتش اختلافات میان دو کشور را شعله‌ور کرده بود.

در همین راستا مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و یانگ جیچی،‌ دیپلمات ارشد چینی روز چهارشنبه در جزیره هاوایی با یکدیگر ملاقات و بر سر موضوعات مختلف بین‌المللی و منطقه‌ای مذاکره کردند.

جزئیات دقیق این گفتگوها هنوز از سوی منابع رسمی دو طرف منتشر نشده اما از مناسبات تجاری،‌ مسائل مرتبط با بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا و نیز شدت گرفتن تنش در شبه جزیره کره و نیز اختلافات بر سر نحوه تعامل با هنگ‌کنگ به عنوان بخش عمده‌ای از محورهای این گفتگو یاد می‌شود.

این ملاقات در حالی صورت گرفته که مصوبه کنگره آمریکا در محکومیت نقض حقوق اقلیت مسلمان اویغور در استان سین‌کیانگ به تایید و امضای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده رسید و واکنش تند پکن را به همراه داشت.

آقای پمپئو همچنین پیش‌تر، قبل از ملاقات با دیپلمات ارشد چینی به همراه همتایان خود در گروه هفت با انتشار بیانیه مشترکی از پکن خواسته بود که قانون امنیتی جدید در هنگ‌کنگ را که به تازگی در پارلمان چین به تصویب رسیده و موجبات بروز تنش میان دو کشور بر سر نحوه تعامل با این منطقه اقتصادی نیمه خودگردان را فراهم کرده موجب بازنگری قرار دهد.

مورگان اورتگس، ‌سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا با انتشار بیانیه‌ای ضمن «سازنده» توصیف کردن گفتگو میان وزیر امور خارجه ایالات متحده و دیلپمات چینی یادآور شد که آقای پمپئو در این دیدار بر ضرورت روابط دوجانبه میان پکن و واشنگتن و نیز همکاری و تعامل دو کشور بر سر موضوعات تجاری، دیپلماتیک و بهداشتی تاکید کرده است.

وی همچنین تصریح کرد وزیر امور خارجه آمریکا خواستار شفافیت کامل و به اشتراک گذاشتن اطلاعات لازم و مفید برای مقابله با بحران همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ شده است.

واشنگتن و پکن پیش‌تر بر سر بحران کرونا با یکدیگر دچار چالش شده بودند به نحوی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده ضمن انتقاد شدید از نحوه عملکرد و اطلاع رسانی چین در خصوص مهار این بحران به بهانه نفوذ پکن در سازمان جهانی بهداشت، روابط کشورش با این نهاد بین المللی را به کلی قطع کرد.

افشای بخشی از کتاب در دست انتشار جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید که در آن به درخواست کمک دونالد ترامپ از پکن برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری اشاره شده نیز زمینه بروز تنشی تازه میان دو کشور را فراهم کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا