نهادهای جامعه مدنی مشکلی با هم ندارند
سید ظفر هاشمی، معاون سخنگوی رییس جمهوری دیروز در کابل درباره تاخیر شروع کار کمیته گزینش گفت که فعالان جامعه مدنی نماینده خود را به این کمیته معرفی نکرده و میان فعالان مدنی در این باره جنجال وجود دارد.
آقای هاشمی گفته بود همه چیز برای شروع کار کمیته گزینش آماده است و فعالان مدنی باید نماینده خود را به این کمیته انتخاب و معرفی کند.
شکیلا بارکزی، از مسوولان اکسین، امروز در کابل به خبرنگاران گفت که آنها نماینده خود را انتخاب کرده و برای عضویت کمیته گزینش معرفی کرده اند.
خانم بارکزی تاکید کرد که فعالان مدنی هیچ اختلافی در این باره ندارند و دولت نمی تواند با وارد کردن اتهامات به فعالان مدنی، تاخیر در شروع کار کمیته را توجیه کند.
تشکیل کمیته گزینش کمیشنران کمیسیون های انتخاباتی، یکی از ده ماده بسته پیشنهادی کمیسیون اصلاحات انتخاباتی بود که رئیس جمهوری آنرا تایید کرده است.
براساس این بند پیشنهادی، کمیته گزینش هفت عضو دارد و آنها کمیشنران جدید را برای کمیسیون های انتخاباتی به رئیس جمهوری معرفی می کنند.
در ترکیب این کمیته، سه تن به شمول يک زن از نهادهای جامعه مدنی، يک عضو شورای دادگاه عالی، يک تن از کميسيون مستقل حقوق بشر، يک عضو کميسيون نظارت بر تطبيق قانون اساسی و يک نماينده از کميسيون اصلاحات اداری شامل هستند.
پیشتر، ریاست اجرایی به شروع کار کمیته گزینش تاکید کرده بود و این اداره از ریاست جمهوری خواسته هر چه زودتر به بلاتکلیفی این کمیته پایان دهد.
ریاست اجرایی، هشدار داده که هر گونه تعلل در شروع کار کمیته گزینش، روند برگزاری انتخابات را آسیب می رساند.
روز گذشته، ۲۷ عقرب، مسوولان کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی گفتند که تا یک هفته دیگر کار کمیته گزینش آغاز می شود.
شکیلا بارکزی می گوید که هرگونه تاخیر بدون دلیل موجه در کار کمیته گزیشن باعث کند شدن روند اصلاح انتخابات می شود.
به گفته خانم بارکزی، هر قدر که کار این کمیته با تاخیر آغاز شود به همان اندازه چالشی در برگزاری انتخابات پارلمانی ایجاد می شود.
او از رئیس جمهوری و رئیس اجرایی کشور خواست تا به روند اصلاحات انتخاباتی به ویژه آغاز به کار کمیته گزینش احترام گذاشته و این روند را سرعت بخشند.
1 دیدگاه