سیاستِتیتر یک

عبدالله عبدالله روی طرح حکومت مشارکتی با غنی کار می کند

منابع نزدیک به عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی پیشین می‌گویند روی طرح جدیدی برای حل بحران سیاسی که پس از اعلام نتایج انتخابات اخیر در کشور به وجود آمده، کار می‌کنند.

آن‌ها می‌گویند تاکنون به توافق نهایی با محمد اشرف غنی،‌ رئیس‌جمهوری در این مورد نرسیده‌اند، اما بر اساس پیشنهادات هیات میانجی، آن‌ها در حال تدوین طرح جدید هستند.

گفته شده است ایجاد «حکومت مشارکتی بر اساس یک توافق سیاسی» از شرایط اصلی این طرح است.

فریدون خوزون، سخنگوی دفتر آقای عبدالله به بی‌بی‌سی گفت مشورت درباره این طرح جریان دارد.

به گفته او تلاش بر این است که بحران هرچه زودتر از راه گفتگو حل شود.

آقای خوزون افزود “یک حکومت همه شمول باید ایجاد شود نه حکومتی بر آمده از نتیجه انتخابات.»

آقای غنی نیز به پیشنهاد هیات میانجی تاخیر در معرفی اعضای کابینه و آقای عبدالله نیز مهلت بیشتر برای گفتگوها را پذیرفته اند.

براساس اطلاعات رسیده به برخی رسانه ها تاکنون دستکم چهار طرح میان دو تیم عبدالله عبدالله و محمد اشرف غنی باهدف نقطه پایان گذاشتن به بحران انتخابات ریاست جمهوری مبادله شده است.

طرح تازه ای که تیم عبدالله برسر آن کار می‌کند؛ شامل باطل شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، تاسیس یک دولت مشارکتی، افزایش سهم تیم ثبات و همگرایی در حکومت تا پنجاه درصد و انتقال صلاحیت‌های مصرف بودجه‌، واگذاری تصمیم گیری‌ها و استخدام در شورای عالی مصالحه به آقای عبدالله از جزئیات آن است.

روز گذشته طرحی منسوب به تیم عبدالله در شبکه‌های اجتماعی همرسانی شد، آقای خوزون آن را رد کرد، اما گفت طرح جدید به آن شباهت دارد.

حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین، عبدالرب رسول سیاف، محمدیونس قانونی و محمدکریم خلیلی از رهبران جهادی به عنوان هیات میانجی میان ارگ و سپیدار در رفت و آمد هستند.

دواخان مینه‌پال، از سخنگویان ارگ ریاست جمهوری به بی‌بی‌سی گفت مذاکرات در رده‌های پایین جریان دارد و روند تعیین اعضای کابینه هم هنوز “متوقف” است.

آقای مینه‌پال افزوده که گفتگو با اقشار مختلف جامعه برای تشکیل یک حکومت فراگیر در جریان است.

بن‌بست در مذاکرات میان این دو تیم پای وزیر خارجه آمریکا را به کابل کشاند. مایک پومپئو روز ۴ حمل سرزده وارد کابل شد، اما موفق به حل بحران میان دو رقیب نشد و در بازگشت اعلام کرد که آمریکا کمک‌هایش را یک میلیارد دلار کاهش می‌دهد.

مسعود ترشتوال، سخنگوی “شورای ثبات و حراست” رهبران جهادی به رهبری آقای سیاف تایید می‌کند آخرین دیدار میان این دو تیم سه روز پیش صورت گرفته و بدون “هیچ دستاوردی” پایان یافته است.

گروه بین‌المللی بحران نیز در گزارشی که به تازگی نشر کرده، می‌گوید این حکومت دچار اختلافات درونی و عدم هماهنگی روبرو و با تجدید فعالیت شورشیان نیز مواجه است.

در این گزارش امده اگر این تنش‌ها حل نشده باقی بماند، خطر درگیری‌های داخلی و گسترش بیشتر ناامنی در افغانستان را افزایش می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا