هنوز صد درصد معلوم نیست که ویروس کرونا به مرور زمان چه تغییراتی خواهد کرد و اینکه آیا داده های امروز برای آینده هم معتبر هستند یا نه.
بر اساس اطلاعاتی که تاکنون سازمان جهانی صحت در باره ویروس کرونا (سارس کوو-۲) منتشر کرده، این ویروس در اسپرم مرد و ترشحات جنسی زن موجود نیست. به این ترتیب امکان انتقال آن از طریق رابطه جنسی تاکنون برابر صفر است.
اما آنچه که کارشناسان تاکید میکنند، پرهیز از تماس نزدیک است که هنگام رابطه جنسی تقریباً اجتناب ناپذیر است.
وب سایت شبکه خبری آلمانی “ان تی وی” در این باره گزارشی منتشر کرده که در آن به جزوهای از اداره صحت شهر نیویارک اشاره شده است. در این جزوه آمده است: «شما خودتان امنترین شریک جنسی خود هستید.»
در واقع توصیه این اداره خود ارضایی است. در این راستا تاکید شده است که باید به بهداشت دست یا آلتهایی که برای خودارضایی استفاده میشود توجه کرد.
دستورالعمل برای رابطه جنسی دو نفره
ويروس كرونا از طریق لمس اشیا و همچنین قطرههای تنفسی منتقل میشود. قطرههای میکروسکوپی تنفسی از طریق سرفه، عطسه یا گفتوگو، با ترشحات تنفسی بیمار خارج میشوند و در صورت تماس مستقیم با غشاهای مخاطی باعث آلودگی دیگران میشوند.
بنابراین احتمال انتقال ویروس در رابطه جنسی، صرف نظر از این که چه عملی انجام میشود، فقط به دلیل تماس بدنی با شریک زندگی وجود دارد؛ حتی اگر این نزدیکی تنها نوازش یکدیگر باشد.
به همین دلیل الكساندر ككوله، ويروس شناس آلمانی در پادكست شبکه تلویزیونی “ام د ار” توصیه می کند: «فقد کسی را به آغوش بگیر که مایلی ویروست را به او انتقال بدهی یا از او ویروس دریافت کنی!»
کرونا باعث رشد زاد و ولد میشود؟
در برخی رسانهها و شبکههای اجتماعی این پرسش مطرح شده است: آیا در شرایطی که تقریبا ساکنان تمامی کشورها در قرنطینهای خودخواسته بهسر میبرند، شمار زایمانها در نه ماه آینده سرسامآور بالا میرود؟
در مقابل بسیاری از کارشناسان، از جمله الکساندر ککوله معقتدند که ماندن اجباری در خانه و ترس از ویروس کرونا حال و هوایی برای لذت بردن از رابطه جنسی نمیگذارد.
آمارهایی که تاکنون از شهر ووهان چین منتشر شده گواهی بر ادعای این کارشناسان است، زیرا در این شهر که حدود ده هفته در قرنطین بود، افزایش شمار حاملگی بهچشم نمیخورد. درعوض، خودکشی و خشونت خانگی بسیار زیاد شده است.