برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه اعلام کرد رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۶ درصد کاهش یافته است.
آقای لومر که در یک گفتگو با شبکه دوم تلویزیون فرانسه شرکت کرده بود، گفت دولت همچنان در حمایت گسترده از بنگاههای آسیب دیده از رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا مصمم است چون انباشت بدهی را بسیار مطلوبتر از ورشکستگی است و با آغاز دوباره فعالیتهای اقتصادی قابل پرداخت است.
وزیر اقتصاد فرانسه ادامه داد، در چارچوب این سیاست شرکت هایی چون هواپیمایی ایرفرانس از حمایت گسترده دولت برخوردار خواهد شد چرا که ما به هر قیمتی باید شرکتهایی را که پرچمدار صنعت فرانسه هستند، حفظ کنیم.
آقای لومر تصریح کرد دولت برای حمایت از شرکتهای پیشرو صنعت فرانسه از جمله ایرفرانس و گروه خودروسازی رنو حاضر است بار دیگر سطح سهام خود را در این شرکت افزایش دهد.
البته او تاکید کرد که دولت فرانسه بدون مشورت با شرکای خارجی خود از جمله با هلند در مورد گروه ایرفرانس-کیالام، هیچ تصمیمی در مورد ملی شدن احتمالی شرکتها اتخاذ نخواهد کرد.
پیشتر ادوارد فیلیپ، نخست وزیر فرانسه نیز تصریح کرده بود که دولت برای نجات شرکتهای بزرگ بحرانزده ابایی از ایفای دوباره نقش سهامدار بزرگ را ندارد.
دولت فرانسه در حاضر ۱۴.۳ درصد سهام گروه ایرفرانس-کیالام و ۱۵ درصد سهام گروه خودروسازی رنو را در اختیار دارد.
وزیر اقتصاد فرانسه در ادامه این گفتگو همچنین به کسب و کارهای آسیب دیده از قرنطینه کشور در دوره شیوع ویروس کرونا نوید داد که تمامی هزینههای اجتماعی و مالی آنها در ماه مارس و آوریل به تعویق افتاده و از بانک ها نیز خواست تا ضمن همراهی با شرکت برای عبور در بحران حاضر، هیچگونه بهرهای بابت دیرکرد اقساط آنها اخذ نکنند.
دولت فرانسه از ۱۷ مارس سیاست قرنطینه را در سطح کشور به اجرا گذاشته و قصد دارد اجرای این سیاست را برای دوم از ۱۵ آوریل تمدید کند. در قالب این سیاست تمامی کسب و کارهای غیرضروری تعطیل شدهاند و خروج مردم از خانه تنها در موارد اضطراری ممکن است. در چنین شرایطی شرکتهای هواپیمایی و خودروسازی از جمله کسب و کارهایی هستند که با بیشترین افت فروش و درآمد مواجه شدهاند.
تاکنون نزدیک به ۱۱۳ هزار نفر در فرانسه به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند که از میان آنها افزون بر ۱۰ هزار و ۸۰۰ تن جان باختهاند.