غنی تاکید کرد آزادی این تعداد از زندانی های طالبان یک پیش شرط برای مذاکرات صلح نمی باشد.
وی افزود آزادی زندانیان طالب بیش از اینکه پیش شرطی برای صلح باشد بخشی از مذاکره بین الافغانی قلمداد می گردد.
رئیس جمهور غنی گفت ایالات متحده می تواند رهایی زندانیان طالب را تسهیل کند اما این حکوت افغانستان است که در نهایت تصمیم آخر را در این مورد می گیرد.
رئیس جمهور غنی افزود مردم افغانستان باید مطمئن شوند که طالبانی که از زندان آزاد می شوند دوباره سلاح برنداشته علیه مردم افغانستان نمی جنگند.
غنی در بخش دیگری از سخنانش گفت هرتوافق نامه ای که پشت درهای بسته امضا شود و شفافیت نداشته باشد هنگام اجرا با مشکلات اساسی روبرو خواهد شد.
غنی که یک روز پس از امضای توافق نامه صلح امریکا با طالبان در کابل سخن می گفت تاکید کرد هیات مذاکره کننده ای که از سوی حکومت افغانستان قرار است درگفت و گوهای بین الافغانی حضور یابد بر ارزش های اسلامی دموکراتیک و قانون اساسی افغانستان تاکید خواهد کرد.
رئیس جمهور غنی گفت صلاحیت های هیات مذاکره کننده حکومتی محدود خواهد بود و تصمیم نهایی در مورد صلح را همان طور که قانون اساسی افغانستان پیش بینی کرده است یا پارلمان افغانستان و یا جرگه مشورتی خواهد گرفت.
وی تاکید کرد تنها حکومت افغانستان صلاحیت آزاد کردن زندانیان طالبان را دارد نه ایالات متحده امریکا.
به گفته رئیس جمهور غنی دامنه گفت و گوهای بین الافغانی به مراتب وسیع تر از مذاکرات امریکا با طالبان برای مضای توافق نامه صلح خواهد بود.
این در حالی ست که توافق نامه صلح امریکا با طالبان پس از نزدیک به یک و نیم سال کش و قوس و برگزاری چندین دور مذاکره بین خلیل زاد نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان و ملاغنی برادر روز گذشته در دوحه قطر به امضا رسید.
براساس این توافق نامه صلح قرار است امریکا تعداد نیروهای خود را از تعداد کنونی به حدود نصف در افغانستان کاهش دهد و طی نزدیک به 14 ماه افغانستان را ترک کند.
از سوی دیگر طالبان هم متعهد شده اند ارتباط خود با گروه های تروریستی از جمله القاعده را قطع نمایند.
اکنون و پس از امضای توافق صلح امریکا با طالبان قرار است مذاکرات بین الافغانی در مورد پایان جنگ در افغانستان برگزار شود.