سیاستِتیتر یک

غنی رئیس جمهور ماند

کمیسیون مستقل انتخابات پس از پنج ماه تأخیر در اعلام نتیجۀ نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری ششم میزان، سرانجام روز سه‌شنبه، بیست‌ونهم دلو، اشرف غنی احمدزی را پیروز نهایی انتخابات اعلام کرد.

حوا علم نورستانی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات در نشست خبری این کمیسیون اعلام کرد اشرف غنی احمدزی با کسب ۵۰.۶۴ درصد آرا، به عنوان رئیس‌جمهور منتخب کشور انتخاب شده است.

عبدالله عبدالله، به عنوان رقیب جدی آقای غنی با کسب ۳۹ درصد آرا، کرسی ریاست‌جمهوری را به رقیبش واگذار کرد.

عبدالله عبدالله، رقیب جدی آقای غنی دقایقی پیش از اعلام نتایج نهایی در برگۀ فیسبوکش نوشت که او و تیمش نتیجۀ تقلبی را نمی‌پذیرند.

مولانا عبدالله، یکی از کمیشنران کمیسیون مستقل انتخابات، فیصله‌نامۀ اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری را امضاء نکرده است.

نوررحمان اخلاقی، عضو دستۀ انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری آقای عبدالله چند دقیقه پیش از اعلام نتایج نهایی انتخابات در صفحه فیسبوکش نوشت: «یک نهاد نامشروع، یک نتیجۀ نامشروع را در مخالفت صریح با قانون اعلام می‌کند و این کودتایی است علیه دموکراسی و رای مردم. رهبران ثبات و همگرایی در مورد اعلان دولت از آدرس این تیم، به نتیجۀ روشن رسیده‌اند. آن‌چه بعدآً اتفاق می‌افتد مسوولیتش به دوش کسانی است که از قانون تخلف کردند و قاعده بازی را به برهم زدند.»

نتایج ابتدایی انتخابات ریاست‌جمهوری ششم میزان در تاریخ اول جدی سال روان اعلام شد.

بر اساس نتایج ابتدایی، اشرف غنی احمدزی با کسب ۵۰.۶۴ درصد از مجموع کل آرا، برندۀ ابتدایی انتخابات اعلام شد، اما عبدالله عبدالله، شریک قدرت آقای غنی در حکومت وحدت ملی، نتایج ابتدایی را نپذیرفت.

در نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری ششم میزان، اشرف غنی، رئیس‌ حکومت وحدت ملی با کسب ۹۲۳ هزار و ۸۶۸ رای برنده اعلام شده بود و عبدالله عبدالله با کسب ۷۲۰ هزار و ۹۹۰ رای در جایگاه دوم قرار داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا